Pan Szanowny raczy wybaczyć ale wydaje mi się, że rynku lubelskiego jednak zbyt bacznie nie obserwuje
Lublin, Romanowskiego 44/Czarkowskiego, Spiżarnia Alkoholi [byłe Wina Świata]
Collapse
X
-
Nie chce mi się rozpisywać bo sprawa jest do wątku ogólnolubelskiego, ale wystarczy zajrzeć na fb poszczególnych sklepów w dni, kiedy są dostawy. Z odchyleniami dotyczącymi dwóch, trzech piw wszędzie to samo. Oczywiście, mam na myśli piwa polskie.
Jeśli tak słabo obserwuję rynek, bardzo proszę o wskazanie jakiegokolwiek sklepu w Lublinie, gdzie można kupić piwa z Siedlec, Białej Podlaskiej, Hrubieszowa, Ełku, Rumii, Miedzianki, Oławy, etc. Niektóre, owszem, sprzedają tylko wokół komina, ale sporo z nich trafia na przykład do sklepów w Łodzi, Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, a nawet w Radomiu. Do Lublina nie.
Comment
-
-
Decyzja Strefy Piwa - jedynej lubelskiej hurtowni z craftem?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pokrótce skoro nie chce się Kolega rozpisywać...wymienionymi piwami nie ma zainteresowania, stąd brak jest piw z wymienionych obszarów i dlatego hurtownie ich nie mają w swoim portfolio. Ambitniejsi zamawiają piwa na własną rękę bezpośrednio z browarów ale minima logistyczne często są takie, że browarom nawet nie chce się parać wysyłkami np. po jednym kartonie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mcold Wyświetlenie odpowiedziPokrótce skoro nie chce się Kolega rozpisywać...wymienionymi piwami nie ma zainteresowania, stąd brak jest piw z wymienionych obszarów i dlatego hurtownie ich nie mają w swoim portfolio. Ambitniejsi zamawiają piwa na własną rękę bezpośrednio z browarów ale minima logistyczne często są takie, że browarom nawet nie chce się parać wysyłkami np. po jednym kartonie.
A nawet gdyby tak było, skoro gdzie indziej ów popyt jest (a wchodzą tu w grę piwa różnej jakości), to raczej świadczy źle o miejscowym rynku piwnym i gustach piwoszy...
Decyzja Strefy Piwa - jedynej lubelskiej hurtowni z craftem?
Bardzo być może.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi...skoro gdzie indziej ów popyt jest (a wchodzą tu w grę piwa różnej jakości), to raczej świadczy źle o miejscowym rynku piwnym i gustach piwoszy...
Comment
-
Comment