Na pierwszym piętrze w Galerii Orkana wjeżdżając po ruchomych schodach plecami do nas jest malutki sklepik ze zdrową żywnością. Mają też całkiem niezły wybór piw regionalnych, Racibórz, Ciechany, Zywe, Naturalne z Gościszewa, oraz Pinta. Zwykle są 3-4 rodzaje z Pinty, wszystko w cenach ok 7zł. Rewelacji nie ma, ale dla kogoś mieszkającego tuż obok to całkiem ciekawa propozycja. Pani pracująca tam komunikatywna, da się coś uzgodnić w temacie dostaw.
Lublin, Al. Orkana, Galeria Orkana Ip, Sklep ze zdrową żywnością
Collapse
X
-
Działa?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Działa, dziś byłem i szału nie ma ale kilka niszowych piwek było. Ceny jednak wysokie. Za Hokus Pokus z Pinty zapłaciłem 9,50zł... Oprócz tego z Pinty było Grodziskie 4.0 i Sanrajza. Z Kormorana jedynie jasne mocno chmielone. Z Ciechana wyborne. Bez rewelacji, bo tylko jeden mały regalik z piwami, ale coś ciekawego można zdobyć.
Za to mają przepyszne pielmienie Do piwka w sam raz.Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem. - Platon
Wypiłem wszystkie polskie piwa :)
Comment
-
-
Nie wiem, czy to chwilowe, ale sklep bardziej obecnie kładzie nacisk na rozbudowę asortymentu żywnościowego, a piwo jest tylko skromnym dodatkiem. Właściwie nie kwalifującym nawet do posiadania oddzielnego wątku. Obecnie Jagiełło, Tenczynek plus kilka rzemieślników, nic tego miejsca nie wyróżnia ani pod względem ilości propozycji, ani jakości.
Comment
-
Comment