Chełm, Lwowska, Blaszak

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

Chełm, Lwowska, Blaszak

Stoją obok siebie dwa markety. Jeden, obskurny, zwany Blaszakiem, w środku kryje kilkadziesiąt gatunków piw, głównie polskich i przeważnie małych browarów. Jest Jagiełło, Jurand i kilka innych ze wschodniej Polski.
    Obok stoi żółty, nowoczesny, ale nie pamiętam do jakiej sieci należący, z bardzo dużym wyborem piw zagranicznych. Z krajowych raczej tylko standardowo dużych producentów.
  • Gollum
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.09
    • 308

Oj, z tym wyborem to cokolwiek przesadzasz. W Blaszaku rzeczywiście jest trochę ciekawych piw: Jagiełło, Hetman, Jurand, Romus, a poza tym tylko Perła, wielcy, zagraniczny standard (Korona itp.) i to wszystko. W tym drugim natomiast nie ma niczego, co by wykraczało poza hipermarketowy standard.

Comment

• Gollum
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.09
      • 308

Byłem jeszcze raz. Ostatni raz. Z ciekawych piw pozostały już tylko dwa gatunki Jagiełły, który ma browar 3 km dalej. Poza tym wyłącznie ogólnopolski standard.

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
        Krosno, Lwowska 14, DobryBro
        Prusak
        Juz wcześniej miałem zasygnalizować istnienie tego sklepu, o którym dowiedziałem się zresztą śledząc inne wpisy na forum (dzięki Pankracy).
        Ciekawy melanż, a miły memu srecu: z jednej strony piwa z niemal wszystkich browarów województwa podkarpackiego (poza Czarterem i Mucznem, o...
        2024-09-20, 18:34
      • Prusak
        Chełm, Reformacka 7, Restauracja Browar Kozak
        Prusak
        Nie mogłem sobie darować, skoro w sumie mam blisko. Nowy browarek w lokalu restauracyjnym, jakich wiele. Na razie amatorzy piwnych atrakcji nie mogą raczyć się widokiem warzelni znajdującej się w pomieszczeniu po drugiej stronie sieni kamienicy, w której umieszczona jest cała knajpa. Docelowo...
        2023-03-02, 18:06
      • ziulko
        Chełm, Lwowska 24b, Alkohole 24h
        ziulko
        Witam w sobotę został otwarty sklep z alkoholami na ul. Lwowskiej 24b, całkiem niezły wybór piw rzemieślniczych. Dostępne są piwa z takich browarów jak Pinta, Doctor Brew, Alebrowar, Kingpin, Trzech Kumpli i wiele innych. Ceny raczej normalne sklepowe. Ja zakupy już zrobiłem
        2016-05-15, 15:17
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • slipa
        Standardy - od kiedy do kiedy
        slipa
        Czy ktoś może się zastanawiał, albo wie, kiedy pojawiła się pierwsza etykieta "standard" i w jakim browarze?
        I do kiedy były używane, bo niby to okres 1950-55, ale np. w Olsztynie produkcję piwa rozpoczęto w 1963 a 5 różnych etykiet typu standard jest znanych z tego browaru....
        2024-05-07, 09:54
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...