Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
Jutro mają być piwa z Armenii , chyba 7 gatunków.To duża ciekawostka , bo jeszcze nie było takich piw w Lublinie jeśli mnie pamięć nie myli.
Piwa nazywają się KILIKIA - to browar mieszczący się w stolicy Armenii - Erywaniu. Jego historia sięga 1952 roku o czym przypomina dedykowany browarowi kapsel. Nie należy on do żadnego koncernu, a roczna produkcja wynosi ok. 100 tysięcy hekto
Jest 6 jasnych typu pils i jeden dunkel
Czyli w sklepie piwo będzie dostępne w niedzielę czy też poniedziałek?
No właśnie ,to wypada w niedzielę a dostawa będzie w środę. Dostałem taką wiadomość od dostawcy i nie sprawdziłem nawet że to niedziela. To zupełnie tak jak ostatnio się dzieje w różnych wiadomościach telewizyjnych, podają newsa bez żadnego sprawdzania czy to jest w ogóle prawda
Coś forum zapomniało o tym sklepie - ten fajny z brodą i tatuażami już nie ma brody.
Ale dzisiaj kupiłem u nich Portera Ciechan i pierwszą warkę ze Lwówka - reinkarnacja.
Obsługa bardzo miła i kompetentna.
Ten fajny z brodą lub bez - Łukasz już nie pracuje na Tumidajskiego. Szkoda, ale sklep trzyma poziom.
Ostatnia zmiana dokonana przez perłyfan; 2013-04-05, 14:24.
Od kiedy nie pracuje? 2 tygodnie temu go widziałem. Polecił mi piwka z AleBrowaru (BLACK
HOPE, SWEET COW, ROWING JACK) - żadne mi nie podeszło. Całkowicie nie mój smak.
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment