Za drugim razem trafić dużo łatwiej. Kupiłem ostatniego Granda (4,6zł). Z porterów jeszcze uszczupliłem stany magazynowe ciechanowskiego (0,33 za 3,50zł) i krajańskiego (5zł). Po za tym 10 Magnusów z Jagiełły dla żony (1,70zł za 0,33l), promocyjne Johny Smithy (3,9zł) i przegląd Ciechanowa: Miodowe, Pszeniczne (warka 4), Mocne i Wyborowe. Z ciekawości "Śląskie 1209". Tym razem bez belgów, ale może w poniedziałek naprawię ten błąd.
Lubię ten sklep...
Grand dopiero dzisiaj ale za to większy zapas i tym razem świeżutkie (a nie świerzutkie) Naturalne z Gościszewa .Namówiłem hurtownię Best w Lublinie żeby nawiązała współpracę z Browarem Gościszewo no i udało się dlatego teraz można się spodziewać tego piwka w kilku sklepach na Lublinie .Nie mogę już się chwalić że Naturalne jest tylko w moim sklepie ale za to będą częstsze dostawy i zawsze świeżę , jedyny minus to że przez hurtownię jest droższe.
Powinno też tym razem dojechać Irlandzkie mocne i zielone
Chyba 3,9 za Irlandzkie 0,5l but ale ono nigdy nie było tanie a teraz na dniach podnoszę cene Perły i tak po kolei mają być podwyżki GŻ KP CO i już niedługo 3,0 zł za piwo nie będzie nikogo dziwić
W tej chwili to juz nawał niepasteryzowanych -Ciechan,Kujawskie,Żywe,Naturalne,Kasztelan.Śląskie 1209,Svyturys Extra a jeszcze Perła podobno ma wypuścić na lato
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
Namówiłem hurtownię Best w Lublinie żeby nawiązała współpracę z Browarem Gościszewo no i udało się
Ja bym miał gorącą prośbę, żeby oprócz Naturalnych można było dostać też Rycerza, który moim zdaniem bije na głowę oba Naturalne razem wzięte. Zawsze mnie zastanawiało, że jeden browar może równolegle robić i piwo kiepskie, i znakomite... (a o szczegółach swoich doznań wypowiem się, jak uda mi się drugi raz skosztować Rycerza...)
Ja bym miał gorącą prośbę, żeby oprócz Naturalnych można było dostać też Rycerza, który moim zdaniem bije na głowę oba Naturalne razem wzięte. Zawsze mnie zastanawiało, że jeden browar może równolegle robić i piwo kiepskie, i znakomite... (a o szczegółach swoich doznań wypowiem się, jak uda mi się drugi raz skosztować Rycerza...)
Powinno być przy następnej dostawie zwłaszcza że jest tańsze od Naturalnego i też niepasteryzowane
Ostatnio znowu dwukrotnie odwiedziłem Delikatesy. Właściciela tradycyjnie nie spotkałem... :P
Kupiłem Magnusy z Jagiełły, Miodowe, Porter i Wyborowe z Ciechanowa, Kasztelana Niepasteryzowanego, Grandy z Ambera, Biłe i Pszeniczne z Obolonia, i śjakiegoś Krieka .
Wybór jakby mnejszy...
EDIT: Aha. I obrzydliwe Zielone... :P
Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2008-06-16, 23:19.
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment