A cenowo?
Lublin, Jutrzenki 10, Piwosz [zamknięte]
Collapse
X
-
Guzik, nic nie zmieniło się na lepsze. Jak na dzisiejsze oczekiwania, słabo. Ten sam zestaw piw krajowych, o zagranicznych nie ma nawet co mówić. Często braki. Jeśli obecność Ciechana, Raciborza, Konstancina i Kormorana plus wyjątki z Zawiercia (a reszta na zasadzie pojedynczych piw i przypadku, jak Pinta do np brakuje Ataku, jak AleBrowar, to brakuje Rowing Jacka) można uznać za poprawę.... Bez przesady.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maciek1221 Wyświetlenie odpowiedziA jak w tym sklepie z surowcami piwnymi i ich cenami? Kupuję zestawy surowców w browamatorze i tam wychodzi mi z przesyłką 65zł za taką paczkę na 20litrów zacieranego piwa. Jak jest w tym sklepie?
Pozdrawiam
Comment
-
-
Proszę się trzymać tematu. W tym dziale dyskutujemy o sklepach i piwach komercyjnych, a nie o piwach domowych.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Wojtek
Słuchajcie. Trafiłem dzisiaj na właściciela w Piwoszu. Polecił mi nowość, piwo które sami importują z GB. Podobno w necie można znaleźć filmik o historii niedźwiedzia Wojtka który razem z polskimi żołnierzami przeszedł szlak bojowy. Na butelce jest adres www.wojtekfilm.com .
Ale wracając do piwa. Bardzo fajne prawdziwe brytyjskie Ale. Cena może z górnej półki, ale Ale też
Comment
-
-
Cytując za Wikipedią Ale dzielimy na:
a) Bitter - gorzkiej, o bursztynowej barwie
b) Mild - łagodnej, o małej zawartości chmielu
c) India Pale Ale - średnio gorzkiej, którego nazwa pochodzi od tradycyjnego miejsca eksportu tego piwa jakim były Indie
d) Old - mocnej, jednak niekoniecznie starej
e) Stock - mocnej i bardziej trwałej od pozostałych odmian
Nie do końca wiem co to jest Golden Ale/ Blond Ale. Może to inna nazwa któregoś z powyższych, a może jakieś określenie podawanego w brytyjskich pubach Ale będącego mieszanką Bitter oraz Mild Ale.
Bynajmniej jeśli chodzi o Wojtka jest to zdecydowanie i bezapelacyjnie Bitter
Comment
-
-
Last edited by ART; 2013-06-03, 18:38.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
Użycie "bynajmniej" moim zdaniem było jak najbardziej prawidłowe, całkowicie zgodne ze znaczeniem słowa. Rozumiem oczywiście zarzut. Pewnie by się nie pojawił, gdybym w moją wypowiedź wstawił cyctat. Wyglądało by to następująco (dla mnie było to oczywiste):
Cytując za Wikipedią Ale dzielimy na:
a) Bitter - gorzkiej, o bursztynowej barwie
b) Mild - łagodnej, o małej zawartości chmielu
c) India Pale Ale - średnio gorzkiej, którego nazwa pochodzi od tradycyjnego miejsca eksportu tego piwa jakim były Indie
d) Old - mocnej, jednak niekoniecznie starej
e) Stock - mocnej i bardziej trwałej od pozostałych odmian
Nie do końca wiem co to jest Golden Ale/ Blond Ale. Może to inna nazwa któregoś z powyższych, a może jakieś określenie podawanego w brytyjskich pubach Ale będącego mieszanką Bitter oraz Mild Ale.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlek Wyświetlenie odpowiedziwg. ratebeera nie jest to IPA [...]
Comment
-
-
Taka mała rzecz, a jak zmienia obraz rzeczy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment