Szkoda ze nie zamawialiscie nowej warki Rowing Jacka. Z tego co widze w calym miescie zszedl na pniu (nigdzie sie juz nie da kupic- sprawdzalem prawie kazdy sklep w Lublinie). Wiem ze termin przydatnosci piw z AleBrowaru jest krotki ale mimo wszystko chyba warto?
Lublin, Al. Warszawska 54, Monte di Vino - winoskład [zamknięte]
Collapse
X
-
AleTemat
Przy najbliższej warce zamówimy. Już raz się ukisiliśmy z Ale Browarem, więc czekamy na słońce. Słońce wyjdzie - Ale zejdzie.
A co do terminu ważności - piliśmy Sweet Cow, Rowing Jack, i Black Hope dwa miesiące po, i tylko w Słodkiej Krowie kwasowość się leciutko podniosła. A i to w granicach "znośności".
Comment
-
-
Ja niedawno kupowalem u was Pacifica z Artezana i byl 2 tyg po terminie, niestety nikt mnie o tym nie powiadomil, cena tez byla standardowa. Nie byl zly, ale umowmy sie- aromaty nie byly takie jak ze swiezej warki. Zepsuc sie nie zepsuje ale doznania mniejsze, warto o tym wspomniec klientowi jesli stoja na polce obok waznych piw.
Poza tym- przechowywane w lodowce bedzie dluzej swieze, z tymi z polki moze byc roznie. Kupowalem w wielu sklepach Rowing Jacka po terminie i czasem byl trefny, mial dziwne wysycenie, nalewala sie cala szklanka piany, a czasem byl ok. Widac zalezy od sposobu przechowywania. Im mniej swiatla i ciepla tym lepiej. Niech jeden stoi na wystawce a reszta w lodoweczce i bedzie ok.
Comment
-
-
Co do Artezana - najmocniej przepraszam. Nasze niedopatrzenie. Przy następnej wizycie proszę się przypomnieć. Zrekompensujemy
Co do różnych dziejów "poterminowych" piw - Rowing u nas stał na półce i przeżył. Co prawda był w głębokim cieniu. A że różne warunki wpływają na żywotność to święta prawda.
Comment
-
-
Kran z Marcowym Miłosławem
Pogoda w ostatnich dniach zadbała o dodatkowe urozmaicenie naszej winoskładowej pracy: składanie i rozkładanie ogródka Obecnie za oknem pięknie przygrzewa słońce, a zatem stan ogródka: otwarty. Postanowiliśmy nie czekać, aż pogoda dziś ponownie się zepsuje, chcemy pochwalić się nową dostawą piwa.
BO PRZYJECHAŁY: zabutelkowane i zakegowane, pasteryzowane i niepasteryzowane. Uzupełniliśmy braki. Wspomogliśmy browary regionalne.
Zaopatrzyliśmy się też w piwo z beczki: MIŁOSŁAW MARCOWY. (Ciechan już wyszedł)
Cena: 6, -zł - 0,5l
4,50zł - 0,33l
Nigdy nie wiadomo czy za chwilę burza nie zmusi nas do złożenia parasola, dlatego ZAPRASZAMY już teraz do ogródka, a w niepogodę do winoskładowego stołu!
Pon-sob: 11:00-21:00
Comment
-
-
Nowe piwa
NOWE PIWA. Nie było ich jeszcze na winoskładowej piwnej półce, ale już są dlatego zapraszamy po:
Niepasteryzowany Namysłów
Podróże Kormorana AMERICAN IPA
Jurajskie z Browaru Na Jurze
Poza tym zapraszamy pod parasol, do winogródka na piwo z beczki: LAGEROWE CIECHANA!
Winoskład otwarty jest:
Pon-Sob: 11.00-21.00
Zdrowie!
Comment
-
-
Nowe i mniej nowe nowości
W zeszłym i w obecnym tygodniu przycumowały do nas takie oto:
Przaśne z Kormorana,
Ortodox (Stout) z Ale Browaru,
Zamkowe z Namysłowa,
Kopernik z bielóweckiego Ambera,
Pszczyńskie Diablak z Pszczyny, jak się można domyślić,
Krakauer Stout z Browaru Południe.
I nawet są jeszcze.
Comment
-
-
-
bardzo fajne miejsce - nie tylko jako sklep, ale i miejsce dla wielbicieli wina i piwa.
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie motyw z ogródkiem i możliwością wypicia piwka czy wina lub kawy. Bardzo to profi.
Co do asortymentu to nie odstaje on raczej od najlepszych w Lublinie, więc mimo iż nie mam tam blisko to na pewno będę częściej przyjeżdżał.
Czy na hasło browar.biz jest jakaś zniżka?
Comment
-
-
Nowinka i reaktywacja
No to mamy eliksir na zbliżające się ponoć upały:
Witbier z serii "Podróże Kormorana" silnie orzeźwiający, niosący odświeżenie. Cud kwachotka i ładne trwiasto-kwiatowe aromaty (6,80 PLN)
Wjechała także udana warka Łaskiego z Koreba. Nie tak zachwycająca jak najlepsze wybitnie nieregularnego piwa Łaskiego w wersji Żywe, ale uczesana, grzeczna i bez przykrych niespodzianek (5,60 PLN)
Comment
-
Comment