Lublin, Kowalska 9, Alkohole Jack [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Lublin, Kowalska 9, Alkohole Jack [zamknięte]

Przechodząc przypadkiem zerknąłem na półki. I cóż się okazało? Chyba pierwszy sklep w ścisłym centrum Lublina, gdzie można kupić Pintę. Co prawda tylko "Dymy Marcowe" i "Odsiecz Wiedeńską", ale pani zapewniła mnie, że bywają także inne. Poza tym na pewno piwa z Gościszewa (Pils), Sulimaru, Raciborza, Kormorana, Ciechan, zdaje się, że także Lwówek. Plus masówka i pojedyncze egzemplarze tych mniej masowych, których nie zapamiętałem.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2012-07-18, 17:39.
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13963

Działa?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ro-ot
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.09
      • 52

Jak najbardziej działa i ma się dobrze. Rzadko tam zaglądam, bo asortyment nie robi wielkiego wrażenia, a i cenowo nie ma rewelacji.

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4508

Sklep zniknął. Zamknięte, a no to miejsce nic... Szkoda.

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
          2024.10.11-12 - Lublin, Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
          Ahumba
          Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
          Start
          2024-10-11
          Koniec
          2024-10-12
          Adres
          Dworcowa 11, Lublin
          2024-09-21, 16:23
        • Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 11:26
        • Javox
          Peerless, Jack Frost Blond
          Javox
          Blond Ale z alko 4.3%

Chmiele: Cascade, Citra.

Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Barwa - opalizujący, jasny bursztyn.
          Gaz - lekki (pompa).
          Aromat - jasne owoce ejlowe.
          Smak - lekko słodkawe,...
          2024-03-28, 14:12
        • Pankracy
          Węgrów, Kowalska 3, Stary Browar
          Pankracy
          Restauracja w wyremontowanym i rozbudowanym o "nowoczesną stodołę" budynku dawnego browaru klasztornego reformatów. Historyczny obiekt z 1824 roku niestety nie mieści w sobie minibrowaru. Jest natomiast (co w Węgrowie niezwykłe) ciekawy wybór piw. A dlaczego ciekawy? Ponieważ z Książęcego...
          2023-11-21, 13:09
        • ART
          Wielkie uaktualnienie 2015 - Perła - Lublin, Lublin ul. Bernardyńska 15
          ART
          Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
          2014-12-18, 23:24
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...