Zielona Góra, Sikorskiego, sklep alkoholowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AndrewZG
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.08
    • 261

Zielona Góra, Sikorskiego, sklep alkoholowy

W sklepiku tym można dostać m.in. różne gatunki Primatora (w tym moje ulubione pszeniczne), niepasteryzowane Svijany, Krakonos, lubuskie z Witnicy. Jest to w tej chwili moje ulubione "źródełko", ponieważ drugi sklepik z podobnymi gatunkami (ul. Jedności - na rogu, przed Berlin-Kebap idąc od starówki) został zlikwidowany. Może ktoś wie, czy byli dzierżawcy przenieśli interes w inne miejsce? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje o innych miejscach, gdzie można zakupić niekoncernowe piwa w ZG.
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Prosiłbym o podanie numeru lokalu i nazwy sklepu. Jedyny znaleziony przeze mnie przybytek na Sikorskiego to "Bosman", który jednak nie ma w ofercie opisanych wyżej piw.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• AndrewZG
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.08
      • 261

Witam.
      Ten sklepik nie ma chyba specjalnej nazwy. Numeru lokalu w tej chwili nie pamiętam, ale przy najbliższych zakupach sprawdzę i dopiszę.
      Idąc ulicą Sikorskiego od dołu, czyli od strony starego miasta znajduje się on po prawej stronie około 50 metrów przed skrzyżowaniem, na którym jest jakaś piekarnia. Po prawej stronie zostawiamy sklep ze stylowymi meblami i sklep jest za około 50 metrów.
      Wymieniane przeze mnie w pierwszym poście piwa są w sprzedaży na 100% bo byłem na zkupach w sobotę i kupowałem Primatora (pszeniczne i jasne) i Svijany.

Comment

Przetwarzanie...
      X