Warszawa, Twarda (przy Żelaznej), Piwosz [zamknięte]
Collapse
X
-
-
Dzisiaj przyjechały piwa z Lwówka (Belg, Porter oraz Wrocławskie), Komesa oraz zestawy ze szkłem z Kormorana
Wjechały też duże uzupełnienia Grand Prix-a
Natomiast najbliższe dni przyniosą "komplementarne" (to słowo na ten tydzień) dostawy od A (jak AleBrowar) do S (jak SzałPiw) , T (jak Thornbridge) a może nawet U (jak nowa URSA)
Comment
-
BOGATA OFERTA PIWOSZA
Gdzieś przeczytałem coś o "naszej bogatej ofercie...."
Oto NASZA (z dzisiejszych dostaw) :
AleBrowar:
- Rowing Jack
- Smoky Joe
- Amber Boy
Thornbridge:
- CHIRON (American Pale Ale)
- HALCYON (Imperial IPA)
- JAIPUR (India Pale Ale)
- KILL YOUR DARLINGS (Vienna Style Lager)
- KIPLING (South Pacific Pale Ale)
- SAINT PETERSBURG (Imperial Russian Stout)
- WILD RAVEN (Black IPA)
- BRACIA (Rich Dark Ale)
PINTA:
- Atak Chmielu
- Apetyt na Życie
- Koniec Świata
- Jak w Dym
- Ognie Szczęścia
- Stare Ale Jare
- Odsiecz Wiedeńska
PERMON:
- Black IPA 13
- PIPA 13
- PAPA 12
- Sherpa IPA 16
VARNFDORF:
- Kocour Sumecek APA 11
- Kocour Samurai IPA 14
- Kocour Haka Lager NZ 15
MATUSKA RAPTOR IPA 15
- Oettinger Pils 12 (PROMOCJA)
- Erdbeer Porter
- Schneider Weisse TAP X
- Kozel 12
- Leffe Blonde (0,75)
- Chimay Grande Reserve (Blue) 0,75
Dojechały też uzupełnienia AIPA z KormoranaComment
-
-
-
Nie ukrywam, że po tym fakcie którego byłem świadkiem, mimo bogatej oferty, nie zamierzam odwiedzać tego sklepu.
"Do Bydgoszczy będę jeździł..."Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2014-01-30, 00:36.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Comment
-
Gdzieś przeczytałem coś o "naszej bogatej ofercie...."
Oto NASZA (z dzisiejszych dostaw) :
AleBrowar:
- Rowing Jack
- Smoky Joe
- Amber Boy
Thornbridge:
- CHIRON (American Pale Ale)
- HALCYON (Imperial IPA)
- JAIPUR (India Pale Ale)
- KILL YOUR DARLINGS (Vienna Style Lager)
- KIPLING (South Pacific Pale Ale)
- SAINT PETERSBURG (Imperial Russian Stout)
- WILD RAVEN (Black IPA)
- BRACIA (Rich Dark Ale)
PINTA:
- Atak Chmielu
- Apetyt na Życie
- Koniec Świata
- Jak w Dym
- Ognie Szczęścia
- Stare Ale Jare
- Odsiecz Wiedeńska
PERMON:
- Black IPA 13
- PIPA 13
- PAPA 12
- Sherpa IPA 16
VARNFDORF:
- Kocour Sumecek APA 11
- Kocour Samurai IPA 14
- Kocour Haka Lager NZ 15
MATUSKA RAPTOR IPA 15
- Oettinger Pils 12 (PROMOCJA)
- Erdbeer Porter
- Schneider Weisse TAP X
- Kozel 12
- Leffe Blonde (0,75)
- Chimay Grande Reserve (Blue) 0,75
Dojechały też uzupełnienia AIPA z Kormorana
Piwa Thornbridge - od 13,90 do 14,40 , jedynie BRACIA w cenie 39,80
Oettinger Pils 12 - 2,80
Zapomniałem wymienić też Schneider TAP4 oraz TAP7Comment
-
Bo ten pan tak ma, że prowadzi agresywną politykę w stosunku do konkurencji i do własnych pracowników (czy też kogoś kto był za kasą - nie wnikam w relacje służbowe)...
Nie ukrywam, że po tym fakcie którego byłem świadkiem, mimo bogatej oferty, nie zamierzam odwiedzać tego sklepu.
"Do Bydgoszczy będę jeździł..."
Byłem w nim trzy razy. Nigdy zakup piw nie był wbijany na kasę fiskalną, paragonu nie otrzymałem.
Z drugiej strony przyjęto mi z powrotem butelki, więc jak dla mnie większego problemu nie było.
Mimo wszystko ten sklep nie wygląda zbyt krystalicznie jeśli chodzi o formalne reguły, które powinien jednak przestrzegać.
Piwosza ratuje szeroki wybór piw kontraktowych i lokalizacja (bliskość dworca Centralnego czy Chmielarni), ale już z marżami nie jest zbyt różowo dla portfela klienta.Ostatnia zmiana dokonana przez kosher; 2014-01-30, 10:19.Comment
-
Mnie osobiście prztyczki, przytyczki i żarciki Piwosza względem konkurencji nie bawią (szczególnie w nadmiarze) i nie zachęcają do odwiedzania tego sklepu; kilka razy nawet chciałem coś o tym napisać, ale nowy jestem, nie będę się wychylał, niech każdy to potraktuje jak uważa.
Ale bez przegięć w drugą stronę - swój sprzeciw można wyrazić portfelem, ale nie takimi tekstami na publicznym forum.
Kapować nie wolno, odegrać się wolnoComment
-
Ceny zagranicy są w miarę ok (niektóre nawet niższe niż u konkurencji), ale wydaje mi się, że polskie mogłyby być troszku niższe np. zwykła Widawa (Lager i Kur) jest bodajże po 8,80, a mali kolaboranci powyżej 9 zybli.
O wyższości Piwosza nad Magazynem Chmielu albo odwrotnie nie zamierzam dyskutować gdyż i tu i tu zwykle robię udane zakupy.Comment
-
"Agresywna polityka" wobec konkurencji jest tylko moją walką z oszołomstwem, widocznym w niektórych wpisach (trzeba znać swoje miejsce w szeregu ... ja jak zaczynałem to byłem skromniejszy i je znałem).
Natomiast opisywany przypadek reprymendy, udzielonej pracownicy był najprawdopodobniej właśnie spowodowany faktem niewydania paragonu klientowi lub innym zaniedbaniem w pracy.Comment
-
Przy okazji: gratuluję stażu - niedługo będzie całe 8 miesięcy.
Comment