Legionowo, Reymonta 12/16a, Piwa Regionalne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jamwukers
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.04
    • 1

Legionowo, Reymonta 12/16a, Piwa Regionalne

Sklep powstał w lipcu.
    Co doszło można obserwować na fb: https://www.facebook.com/piwaregionalne.legionowo

Ogólnie:
    6 nalewaków przeciwciśnieniowych z piwami głównie litewskimi.
    Jedna witryna chlodnicza z:
    - piwami litewskimi
    - Pinta: Imperium, Jak w dym, Oto mata Ipa, Atak Chmielu, Żytorillo, Dobry Wieczór i chyba coś jeszcze było;
    -Olimp: Hera, Prometeusz wersja normalna i Wet Hop;
    - Raciborskie w tym Rżnięte;
    - Brackie Mastne;
    - piwa z Krajana;
    - piwa z Kormorana, bez Podróży;
    - piwa z Pilswaizera;
    - piwa z Ambera;

Do tego kwas chlebowy i jakieś napoje piwopodobne.

Fajnie, że piwna rewolucja dotarła do Legio i uieściła sklep w samym centrum.
    Pytałem sprzedawce, powiedział, że starać się będą o Artezana, AleBrowar i inny polski craft.

Pozdrawiam
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

Zwinęli interes.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• BeerCeps8
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.07
      • 3

Sam zawinąłem w lipcu interes z Legionowa. Sklep z polskim piwem regionalnym. Bez sensu, społeczność nie gotowa na taką rewolucję piwną. Może za 2-3 lata...

Comment

• zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

No nie wiem, w Wołominie jakoś sobie radzą.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
          Krosno, Lwowska 14, DobryBro
          Prusak
          Juz wcześniej miałem zasygnalizować istnienie tego sklepu, o którym dowiedziałem się zresztą śledząc inne wpisy na forum (dzięki Pankracy).
          Ciekawy melanż, a miły memu srecu: z jednej strony piwa z niemal wszystkich browarów województwa podkarpackiego (poza Czarterem i Mucznem, o...
          2024-09-20, 18:34
        • Prusak
          Estonia, Tallinn, Peetri 5, Põhjala Brewery & Tap Room
          Prusak
          Sam browar ma oczywiście swoją markę, więc nie ma potrzeby rekomendować wizyty u źróda. Widać wyraźnie, że interes rozkręcił się na całego. Zarówno w pubie, umiejscowionym na piętrze poprzemysłowego budynku, jak i w mniejszej sali na dole, pełno, przed budynkiem kilka stolików....
          2024-05-09, 14:31
        • dadek
          Rumunia, Cluj Napoca, Strada Traian Vuia 126, Hophead Brewing [bez wyszynku]
          dadek
          Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
          2023-10-22, 20:47
        • dadek
          Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
          dadek
          Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
          2023-09-30, 00:34
        • heckler
          Czechy, Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant
          heckler
          Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
          2023-09-12, 07:52
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...