Jaki jest aktualnie ciekawy, niemiecki asortyment w sklepie ??
Warszawa, Rydygiera 13, Das Bier [zamknięte]
Collapse
X
-
Zaglądałem tam kilka razy, ale nigdy nie trafiłem na drzwi otwarte.
Całkiem przypadkiem byłem tam w minionego Sylwestra, spróbowałem więc ponownie.
Liczyłem na asortyment z małych, niemieckich browarów (jest ich przecież do cholery), takich, których w ogóle nie znam, albo gdzieś-kiedyś dorwałem jakieś ich piwo.
A tu... standard. Nie mówię, że zły, ale... w zasadzie każdy sensowny getrenk oferuje co najmniej taki sam przegląd gatunków, tyle, że zwielokrotniony... No i taniej (wiem. Wiem).
Może miałem wyolbrzymione oczekiwania, ale skoro sklep nazywa się "Das Bier"...
Może kiedyś jeszcze tam zajrzę, pod warunkiem, że będę przechodził/przejeżdżał naprawdę blisko....
Comment
Related Topics
Collapse
-
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
-
Channel: Islandia
2025-01-19, 21:34 -
-
Piwo z kalendarza adwentowego
Alk 5,4 %
Kolor złocisty
Piana średniopęcherzykowa krótko utrzymująca się.
Zapach słodowo chmielowy z lekką kwiatową nutą.
Wysycenie umiarkowane.
Smak delikatny słodowo chmielowy z kwiatowymi akcentami.
...1 Photo-
Channel: Niemcy
2024-12-03, 23:03 -
-
Koncernowy lagerek z zawartością alko 5.2%
Piana - więcej na starcie potem niepełna warstewka.
Lacing - niewiele.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - gorzkawa zbożowość.
Smak - lekko słodkawe, owocowość lagerowa ze zbożowością. Mała...-
Channel: Austria
2023-12-04, 19:28 -
-
Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
-
Channel: Czechy
-
-
Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...-
Channel: Szwajcaria
2023-09-05, 06:09 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment