Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muranowiak
Wyświetlenie odpowiedzi
Warszawa, Miedziana 1B, 102 IBU - Piwa regionalne dla smakosza
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedziWidzę Muranowiaku, że strasznie Cię boli oferta piwna tego sklepu.
Czytam browar.biz od prawie 7 lat, a że do tej pory się nie udzielałem setkami wpisów - to fakt. Przypomina mi się wódz z "Lotu nad kukułczym gniazdem", który zapytany przez Nicholsona "Dlaczego do tej pory milczałeś ?" odpowiedział :"Bo nie musiałem nic mówić".
Po prostu nie lubię jak ktoś oszukuje, a tym bardziej na tym fajnym forum.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muranowiak Wyświetlenie odpowiedziCzytam browar.biz od prawie 7 lat, a że do tej pory się nie udzielałem setkami wpisów - to fakt. Przypomina mi się wódz z "Lotu nad kukułczym gniazdem", który zapytany przez Nicholsona "Dlaczego do tej pory milczałeś ?" odpowiedział :"Bo nie musiałem nic mówić".
Comment
-
-
Do tego wątku trafiłem jako "sierota" po Piwoszu z Twardej. Po falach uprzejmości w wątku piwoszowym i smakoszowym, oraz po wynikającym z nich bólu czegośtam u niektórych wnioskuję, że w idealnym sklepie piwnym musi być dostępne każde piwo świata o każdej porze dnia, tygodnia, miesiąca i roku, świeże i w cenie do 5 zł. Za litr. Łącznie z Westvleteren XII i Blackiem. Obsługa musi być uprzejma, pić każde piwo i znać się na wszystkim. Jak sklep tych warunków nie spełnia, to nie tylko, że nie jest idealny, ale w ogóle jego istnienie jest skandalem i hańbą dla właściciela i jak najszybciej powinien zniknąć z powierzchni ziemi.
W "Dla smakosza" obsługa jest miła (w przeciwieństwie do poległego Piwosza), chętna do pomocy (w przeciwieństwie do poległego Piwosza) i nie udaje, że się zna na tym, na czym się nie zna (w przeciwieństwie do poległego Piwosza). Asortyment piwny się poszerza, to widać. (Gorzej z innymi rzeczami - w niedzielę wstąpiłem z rodziną po drodze po lody; w litrowych opakowaniach było tylko dziadostwo z Algidy.)
Jak tak dalej pójdzie, to sklep będzie oferował przegląd polskiego kraftu. Póki co, to powiedzmy jest wybór typu the best of/greatest hits.
Jak się komuś nie podoba, to nie musi zaglądać. Poza tym, na Chmielnej 98 jest lokal do wynajęcia, w sam raz na sklep piwny. Można wynająć i samemu pokazać jak powinien wyglądać taki sklep.
Comment
-
-
Na dzisiaj oferta w tym sklepie jest kiepska (więcej koncerniaków niż kraftu), żadnego PRZEGLĄDU piw rzemieślniczych tam nie ma (więcej brakuje niż jest), ogólnie bez porównania mniej niż w okolicznych sklepach specjalistycznych (o zagranicznych piwach w ogóle lepiej nie mówić bo nie ma o czym).
A właściciela Piwosza znałem, kilka razy z nim rozmawiałem i widać było że jaki był taki był , ale na piwie znał się bardzo dobrze (w przeciwieństwie do właściciela Smakosza, który wciska kit klientom o posiadaniu "wiekszości piwnych stylów", o których nie ma bladego pojęcia).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muranowiak Wyświetlenie odpowiedziżadnego PRZEGLĄDU piw rzemieślniczych tam nie maLast edited by Jaahquubel; 2015-04-17, 10:50.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Muranowiak Wyświetlenie odpowiedziNa dzisiaj oferta w tym sklepie jest kiepska (więcej koncerniaków niż kraftu), żadnego PRZEGLĄDU piw rzemieślniczych tam nie ma (więcej brakuje niż jest), ogólnie bez porównania mniej niż w okolicznych sklepach specjalistycznych (o zagranicznych piwach w ogóle lepiej nie mówić bo nie ma o czym).
A właściciela Piwosza znałem, kilka razy z nim rozmawiałem i widać było że jaki był taki był , ale na piwie znał się bardzo dobrze (w przeciwieństwie do właściciela Smakosza, który wciska kit klientom o posiadaniu "wiekszości piwnych stylów", o których nie ma bladego pojęcia).
Comment
-
-
DOSTAWA!
UWAGA, UWAGA w poniedziałek do Smakosza wjedzie duża dostawa!
Będą PREMIERY, uzupełnienie zapasów i kilka NOWOŚCI w naszym asortymencie
i tak :
PREMIERY:
KISS THE BEAST
SAXY BERRY
LUNATIC
PO GODZINACH AMBER ALTBIER
UZUPEŁNIENIE ZAPASÓW:
ATAK CHMIELU!!! CENA 6,80!
APETYT NA ŻYCIE
OTO MATA IPA
A JA PALE ALE
PACIFIC!!!! CENA 8,00!
CYMBO POGON
SO FAR SO DARK
DARZ BÓR
PO GODZINACH KOŹLAK PSZENICZNY
NOWOŚCI u SMAKOSZA:
TURBO GREEZER
METROPOLIS
SANRAZJA
MASTNE
SKALAK 13
SVIJANY 12
YOU ARE VERY WELCOMELast edited by Hando; 2015-04-18, 11:50.
Comment
-
-
Orzeł wylądował !
Witajcie
UPRZEJMIE DONOSZĘ towar od rana na swoim miejscu
KISS THE BEAST 9,80 PLN
LUNATIC 9 zł PLN
TURBO GREEZER 11 PLN
PO GODZINACH ALTBIER 5 PLN
ATAK CHMIELU 6,80 PLN
te i wiele innych piwek wylądowało dziś na Miedzianej 1B
SKLEP OTWARTY: pn-pt 6-22
sb 7-20
nd 10-19
tak więc wpadajcie jeszcze dziś a komu już wygodnie w fotelu może polubić nas na fb
Last edited by Hando; 2015-04-20, 20:26.
Comment
-
-
DOSTAWA!
Już jutro kolejna dostawa !!!
Będzie dużo piw z polskich browarów ale też poszerzamy asortyment o czeskie produkcje... i tak:
PREMIERY:
- PRACOWNIA PIWA & SZAŁPIW- No.5
- RADUGA- KEY LARGO
- WRĘŻEL- AAA
- BEDNARY- ALE SIEKIERA
UZUPEŁNIENIE ZAPASÓW:
- KINGPIN- ROCKNROLLA
- GOŚCISZEWO- RYCERZ
- BIRBANT- RED AIPA
- JAN OLBRACHT- SZYSZAK JASNY
NOWOŚCI u SMAKOSZA:
- PINTA- VIVA LA WITA
- WIDAWA- OXYMORON!!!!!!!!!!!
CZECHY:
- PERMON- SHERPA
- ROHOZEC- SKALAK 11 MALINOWY
Towar będzie na półkach jutro po 20! ZapraszamyLast edited by Hando; 2015-04-22, 17:07.
Comment
-
-
Ostatnie posty nie na temat usunięte. Proszę o komentarze wyłącznie na temat i o przyjaźniejszy ton (to do Muranowiaka).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
HOPPINESS/WARSZAWSKI FESTIWAL PIWA
Festiwal nieubłaganie dobiega końca... działo się... oj działo... Kto nie był niech żałuje, no i dziś do 15 ma czas, komu zaś nie po drodze niech wpada do nas po swoje ulubione piwko. Mamy kilka rzeczy prosto z Festiwalu. Są piwa z Olimpu min. Eurydyka, są też absolutne nowości w naszym sklepie min. PIWA Z ANGIELSKIEGO BROWARU PARTIZAN!!!
Na dzień dzisiejszy mamy w swoim asortymencie już ok. 100 POZYCJI ALE BĘDZIE WIĘCEJ
CZEKAMY NA WAS!!!!
Comment
-
-
DOSTAWA!
Witajcie
Jutro w godzinach porannych spodziewamy się kolejnej dostawy! i tak:
PREMIERY:
Krzyż Południa - REDEN
Citrinitas - KRAFTWERK
Sophia- OLIMP
UZUPEŁNIENIE ZAPASÓW:
Golden Monk- ALE BROWAR
King of Hop- ALE BROWAR
Milkołak- REDEN
Szyszak Jasny- JAN OLBRACHT
Akademickie Łódzkie- RACIBÓRZ
Raciborskie Klasyczne- RACIBÓRZ
Twierdzowe- RACIBÓRZ
NOWOŚCI u SMAKOSZA:
Szczun- SZAŁPIW
Śrup- SZAŁPIW
Bass Reeves- FAKTORIA
PaniPani- TRZECH KUMPLI
Eurydyka- OLIMP
Apollo- OLIMP
Wąsosz Pszeniczne- WĄSOSZ
CZECHY:
SVIJANY RYTIR 12
SVIJANY 10
ROHOZEC 12
RADEGAST 12
RADEGAST 10
PRIMATOR 16
Mamy też piwa z angielskiego browaru PARTIZAN!!!
ZAPRASZAMY !
Comment
-
Comment