Po kontrowersyjnym pojedynku ATAKU CHMIELU z powracającym na do łask EB przyszedł czas na kolejne starcie gigantów!!!
Tym razem w szranki staną
ROWING JACK klasyczne IPA z AleBrowaru
i
HADES - kapitalny RIS z Olimpu
ROWING JACK
popłynie z Tobą w daleką podróż za 7 PLN
HADES do swego mrocznego królestwa zabierze Cię za 11 PLN
CHŁOPAKI POWALCZĄ PRZEZ OKRĄGŁY TYDZIEŃ. TZN. W TYCH CENACH ZNAJDZIECIE JE U SMAKOSZA DO 10.08 DO 22.00(ZAMKNIĘCIA SKLEPU)
pojedynek uważam za rozpoczęty
tymczasem zgodnie z zapowiedzią przyjęliśmy dziś konkretną dostawę a w niej między innymi:
nowe piwa z Browaru BROKREACJA
SWEET COW- ALEBROWAR
BE LIKE MITCH- ALEBROWAR
TAJEMNICZY JEŹDZIEC- DUKLA
JURAJSKA POMARAŃCZA- NA JURZE
OWOCOWE LOVE- NA JURZE
OJ! CZYSTE- FOLWARK
DZIWOK- KRAFTWERK
BROWNING- KRAFTWERK
LICHO NIE ŚPI- PERUN
NOC KUPAŁY- PERUN
ŻYTORILLO - PINTA
Zagościłem w sklepie po paromiesięcznej przerwie i odniosłem wrażenie, że Smakosz znacznie przyhamował: owszem oferta piw polskich jak najbardziej trzyma poziom; spora różnorodność jeśli chodzi o style; piwa od różnych rzemieślników; nowości, ale oferta zagraniczna znacznie zubożała jeśli chodzi o asortyment (kilka piw czeskich - głównie primatory i trochę niemieckich; ale nie znalazłem jakiś rarytasów). Trochę miałem odczucie jakby sklep zatracił animusz jeśli chodzi o ofertę piwną - a szkoda - może przy kolejnej wizycie coś się zmieni będzie pozytywne zaskoczenie.
Kilka miesięcy minęło i aktualne jest, co napisał Vortex.
Bardzo dobry przekrój polskich rzemieślników i kontraktów (Pinta, Alebrowar, Kingpin, Waszczukowe, Raduga, Brew, Profesja, Artezan, Perun, Fabryka Piwa, Trzech Kumpli itd), z zagranicą średnio.
Cenny umiarkowane, zdecydowanie do przyjęcia.
Kupiłem 7 piw i rachunek wyskoczył 53,40, czyli jak na stolicę w porządku.
Reasumując - jak ktoś nie jest wielkim fanem spidłej stałtów (jak ja) to sklep warty odwiedzenia
Comment