Warszawa, Sokołowska 9 lok. U38, Caffe & Delicatezza

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 295

Warszawa, Sokołowska 9 lok. U38, Caffe & Delicatezza

Sklep\bistro\monopolowy stylizowany na włoską knajpkę. Znaczy się kiedyś pewnie miała to być włoska knajpka, ale najwyraźniej wciągu pół roku od otwarcia (a gdzieś wtedy zwróciłem uwagę na to miejsce) niezbyt przyciągnęło klientów. Więc jakiś czas temu pojawiły się alkohole w większej ilości i piwo. Alkohole z wyższej półki (typu whisky single malt), wina (na których się nie znam) czy piwa w duchu craft. Dzisiaj zauważyłem że sprzedają tam też zapiekanki. Takie nasze swojskie (6-8 zł)...

Wracając do piwa, jest sporo Doctor Brew (8,10 zł i wzwyż), BRJ, Ale Browar, Pinta (Imperium 8,5 zł) i pół lodówki innych kontraktowców. A na ladzie zestaw Triple Blond z pokalem za 21,50 zł.

Zakupiłem Roztoczańskie Dymione (bo jeszcze nie miałem przyjemności, 4,5 zł) i z racji za wysokich dla mnie cen raczej już tego sklepu nie odwiedzę.
  • Grover
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.05
    • 11

Sklepik wciąż funkcjonuje. Asortyment bez zmian tj. chyba chcą się specjalizować we włoskich produktach. No ale piw włoskich nie widziałem . Natomiast czasem tam zaglądam bo prawie zawsze napotykam się na jakiś niebanalny craft. Ostatnio choćby z mało chyba jeszcze znanego browaru Sandomierz. Był też Artezan.

Comment

Przetwarzanie...
    X