Piaseczno, Strusia 3A, Wiata Piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9804

Piaseczno, Strusia 3A, Wiata Piwa

Nawet, jak na piaseczyńskie realia, sklepik położony nieco na uboczu.
    "Wiata Piwa" mieści się wewnątrz osiedla, w czymś w rodzaju podcieni, samo osiedle nieco dziwne .
    W niewielkim wnętrzu duży wybór piw rzemieślniczych, trochę piw zagranicznych, obecne są także inne alkohole.
    Pomocny pan sprzedawca, na plus, że nie próbuje na siłę opowiadać i przekonywać do jakichś piw, ale pogaworzyć można.
    Ceny albo warszawskie, albo "podwarszawskie" . Położenie sklepu powoduje, że albo ktoś wyjdzie z bloku w kapciach po dwie "tatry" , albo raczej przyjedzie specjalnie.
  • pajaczeq
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.08
    • 7

Polecam sklep trafiłem na to forum dopiero niedawno a piwem interesuję się bardzo długo teraz bardziej na poważnie Szukałem jakiegoś dobrego sklepu niedaleko miejsca zamieszkania i po przeszukiwaniu internetu okazało się że dosłownie mogę wyjść w papciach po piwo Sklep jest naprawdę na uboczu ale dość dobry asortyment i myślę że przez długi czas nie będę musiał nigdzie jeździć żeby przez długi czas codziennie degustować nowe piwo

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
      Prusak
      E: 24 Blg
      A: 10, 5%
      Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
      Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
      W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
      2025-01-03, 02:31
    • rohozecky
      Piaseczno, Fabryczna 18, Pub Baranek
      rohozecky
      Działający od paru miesięcy lokal na tyłach piaseczyńskiego bazarku. W lokalu przed laty działał bar piwny z Królewskim.
      Wystrój w założeniu miał być "rockowy", ale niestety fotele typu "ludwik" i kawiarniane stoliki robią nienajlepsze wrażenie.
      Z beczki...
      2019-12-20, 16:51
    • MateuszTyczka
      Pokoje Koszęcin
      MateuszTyczka
      Witam proszę rezerwować pokoje

Płatne u krecika
      90 zlotych za dzien

1.apartament (małżeńskie łóżko i kanapa rozkładana, można ewentualnie dać jedną dostawkę) więc zmieści 4-5 osób
      Z balkonem i aneksem kuchennym i grillem gazowym na balkonie...
      2024-07-23, 12:27
    • heckler
      Strážnice, Předměstí 397, Minipivovar Connor
      heckler
      Strážnice to małe miasteczko w kraju południowo morawskim. Małe, ale od 2023 roku posiadające już dwa browarki. Pierwszy Strážnický Slavjan, podobno był na sprzedaż, ale czy do tego doszło?? Czesi na swoich stronach piszą, że w styczniu tego roku był dostępny w firmowej knajpce....
      2024-05-10, 07:16
    • darekd
      Artezan, And the Planets Are Going Crazy
      darekd
      "Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7

15% ekstr., 6,3% alk.

Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
      2024-02-25, 01:38
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...