Nie wiem jak teraz, ale kiedyś próbowałem oddać w Auchan (u nich zakupione) butelki i w kasie jak podałem kwitek wydany przez automat (nawet łaskawie przyjął butelki) to zarządano jeszcze paragonu. I zostałem bez butelek i bez paru złotych...
Warszawa, Górczewska, Auchan
Collapse
X
-
Widocznie trafiła Ci się jakaś strasznie upierdliwa kasjerka. Takie emerytki tam czasem siedzą i czasem się czepiają. Normalnie w kasach dajesz kwit z automatu przy płaceniu za zakupy i nie ma problemu żeby odliczyli.
A co do piw to jest już w sprzedaży prawie komplet z Lwówka (Książęcy 2,99, Ratuszowy 3,29, Wiedeński 4,59, Belg 4,59, Koźlik 4,59). Kaucja 0,50 zł.Comment
-
Kaucja za Ciechany zjechała do 50 groszyComment
-
Dziś trafiłem na promocję Ciechana Mocnego za jedyne 1,99(+0,50 kaucja). Data ważności do 13.02 czyli całkiem świeże bo to przecież nieutrwalone. Poza tym z nowości pojawił się Porter z Witnicy w bączkach za 2,99. Kaucji zapominają doliczać czyli wychodzi całkiem tanio
. Za Celtyckie też w bączku życzą sobie aż 3,49
, nowy Lubusz (5% alk.) 2,59.
Comment
-
Ceny za piwa z Konstancina, Lwówka i Ciechana uległy małej zmianie.
Konstancin:
- Mazowieckie niepaster.- 2.99
- Dawne- 3.58
Lwówek:
- Książecy- 2.90
- Ratuszowy- 2.95
- Malinowe- 3.52
- Wiedeński- 4.27
Ciechan:
- Lagerowe- 3.08
- Wyborne- 3.19
- Mocne- 3.28
- Miodowe- 4.28
Do cen powyżej trzeba doliczyć kaucję- 41-50 groszy.Comment
-
Ponownie alejka promocyjna została wypełniona piwami. Co prawda jak byłem dziś wieczorem po całym upalnym dniu zapasy zostały już mocno przetrzebione, szczególnie "ucierpiał" Konstancin- na kilkupoziomowych półkach zostały pojedyncze sztuki Mazowieckiego i Dawnego. Stosunek jakości do ceny robi swoje.
Tym razem warto zwrócić uwagę na trzy rodzaje piw z browaru Herrnbrau: Tradition, Premium Pils oraz Dunkel. Mają przystępne ceny: 3,19-3,59 zł.
Jest także nowa seria trzech puszkowych piw z Sulimaru. Nie pamiętam nazwy, ale było jasne, jasne mocne i cytrynowe 3%.
Były też bączki Kasteel, Tripel i jakieś drugie- w granicach 8-10 zł.
Kiepściutko.
A na zwykłym stoisku chciałem poprawić sobie humor Bombardierem, ale żadnych angielskich ales w ogóle nie było.Ostatnia zmiana dokonana przez legart; 2013-07-03, 17:05.Comment
-
W alejce obecnie dostępne m.in:
Anglia:
Nieznane:
Bachata Rum Beer
Cuvana Rum Flavoured Beer
Dead Crow Bourbon Flavoured Beer
Shepherd Neame:
Kingfisher Premium
Samuel Adams Boston Lager
Estonia:
A. Le Coq:
Beershake Cranberry & Lime
Beershake Grapefruit Taste
Beershake Tequila & Citrus Taste
Niemcy:
Herrnbräu:
Jantar
Nieznane:
Classe Royale Premium Hefeweissbier
Jak ktoś coś nieznanych jest w stanie zidentyfikować dajcie znaćOstatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-07-04, 21:36.Comment
-
Comment
-
Coś cienko w Auchan. Z Lwówka tylko Książęcy i Ratuszowy, Z Konstancina tylko Żytnie w bezzwrotnej butelce ale ze starą etykietą(3,69). Za to pojawił się w sprzedaży komplet piw z Miłosławia:
- Pilsner 2,69
- Niefiltrowane 2,99
- Marcowe 3,29
- Pszeniczne 3,64
- Koźlak 3,64
- Fortuna Wiśniowa 3,29
- Fortuna Czarne 3,49
- Fortuna Miodowa 2,99
- Komes Potrójny Złoty 4,29
- Komes Podwójny Ciemny 4,29
- Komes Porter Bałtycki 4,29
Te trzy ostatnie można też kupić w zestawie z pokalem za 24,99. Do wszystkich piw z Miłosławia doliczają kaucję 35 gr.Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2013-07-15, 20:09.Comment