Dudlik napisał(a) Zapomniałbym ostatnio kupiłem piwko kruger z Brzegu ale nie wiem jak smakuje.
co przyglądać się mu będziesz? wypij i zobaczysz jak smakuje. Jeśli jednak tego piwa nie kupiłeś w sklepie którego ten temat dotyczy, to lepiej chowaj się przed Artem
Niestety, to że nie ma niektórych piw wynika z bardzo prostej przyczyny. Wiele piw jest wyłącznie regionalnych i nie ma dystrybucji w Warszawie. Trudno mieć pretensje do właściciela, który wykazuje baaardzo dużo woli, żeby "ściągnąć" je mimo wszystko. Myślę, że jednak, właśnie dzięki takiemu uporowi i zaangażowaniu, w tym sklepie pojawi się jeszcze sporo piw gdzie indziej w Warszawie niedostępnych. W każdym razie: tak trzymać !
Ale piw z Kostancina, czy Okuniewa również nie ma. Do Konstancina można dojechać warszawskim autobusem miejskim*, a Okuniew jest niewiele dalej.
Jurand, Regina, Północne, Kormoran, Belgia mają dystrybucję w Warszawie, bo gdzieniegdzie bywają, a mimo to tez ich nie ma. Nie mówiąc o takich browarach jak Brok, Bosman, Dojlidy, Jabłonowo czy Perła - no ale te stosunkowo łatwo zdobyć.
Wniosek taki:
Właściciel nastawia się chyba na "światowe" piwa, zapominając o małych polskich browarach.
------------- *) Konstancina w Konstancinie też nie ma.....
Zgadzam się ze Slavoyem!
A Paveoukovi dziękuję za informację. Kto by pomyślał codziennie przejeżdżam obok i nawet nie wiedziałem, że mają Okuniew.
A propo wiem, że wśród nas jest wielu porterolubów i tak się składa, że umnie w sklepie osiedlowym mają porter łódzki, ale niestety konserwowy Łódzkie piwka można dostać chyba w carefourze
Poza tym coraz częściej widuję kuntersztyna z Warszawy i lodwara, ale to ostatnie jest bardzo leciutkie i niestety z puszki. Ostatnio widziałem piwka z Sulimaru i Suwałk
Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Dudlik napisał(a) Zgadzam się ze Slavoyem!
A Paveoukovi dziękuję za informację. Kto by pomyślał codziennie przejeżdżam obok i nawet nie wiedziałem, że mają Okuniew.
A propo wiem, że wśród nas jest wielu porterolubów i tak się składa, że umnie w sklepie osiedlowym mają porter łódzki, ale niestety konserwowy Łódzkie piwka można dostać chyba w carefourze
Poza tym coraz częściej widuję kuntersztyna z Warszawy i lodwara, ale to ostatnie jest bardzo leciutkie i niestety z puszki. Ostatnio widziałem piwka z Sulimaru i Suwałk
[QUOTE]Ahumba napisał(a)
[B]wreszcie i ja tu trafiłem. Z polskich było mocne 0,5 i 0,33 z Relakspola oraz ciechanowskie mocny gambrinus...
na dzień dzisiejszy nie ma nic nowego z "naszych". Sporo belgijskiego piwka. Wafle na ladzie, można brać do woli. W styczniu ma być coś nowego z "naszych".
Comment