Ja tez mam mily sklepik niedlaeko od Toronto (ok 300km) , trzeba przejechac sie do USA i w malej miejscowosci Rochester jest sklep co ma ok 800 roznych typow piwa (raj dla poszukiwiaczny nowych piw , poprostu raj) . Ja narazie znalazlem i ocenilem 620 roznych piw szkoda ze nie mam samochodu ....szkoda ze nie ma mniw we Wrocku (ciekaw jestem ile roznych piw ma Piwosz ?)
Warszawa, Polna 13, Piwa Świata (zamknięte)
Collapse
X
-
No byłem w końcu i ja wraz z Anką. porozmawialiśmy bardzo miło z właścicielem, zakupiliśmy Gambrynusa w baryłeczkach i tu niespodzianka. Okzauje się, że browar Ciechanów na baryłeczki przylep[ia stare etykiety i to nie w ramach braków etykietowych tylko przemyślanej akcji - i to mi się podoba. W sklepie największy wybór piw angielskich i niemieckich. Mnie osobiście brak akurat polskich i czeskich bo te najbardziej lubię. Polujcie na Fortunę bo może niedługo będzie. Aha szkoda tylko, żę piwa polskie są poupychane po kątach i raczej trzeba już wiedzieć po co się idzie do sklepiku niż nagle coś wypatrzyć. Ale to wszystko dopiero początki które i tak wyglądają bardzo dobrzeTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Dzisiaj również odwiedziłem ten sklep!
Kupiłem kilka butelek Wybornego Gambrynusa i jedną buteleczkę Mocnego Relakspolu.
Właściciel poinformawał mnie że pod koniec grudnia planuje dostawę z malutkich polskich browarów, m.in. Miłosław!
Otrzymałem potwierdzenie, że wcześniej bywali tu forumowicze z browaru.pl, a pan sprzedawca powiedział że"bardzo mu to schlebia"
Z nowych produktów można dostać dwa rodzaje Utenosa.
Zostałem obdarowany waflami i kapslami.Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
My narzekamy na brak ciekawych piw w zwykłych sklepach, a sprzedawcy narzekają na brak ciekawych klientów. Pewien sprzedawca w niewielkim mieście na północy Polski sprowadził Weissbier. Kilka kontenerów. Cena 5 zł za butelkę. Przez kilka miesięcy nie sprzedał ANI JEDNEJ butelki. Podobno klienci mają jedno kryterium: chcą uchlać się jak najtaniej. I my tu sobie dyskutujemy o smakach, piszemy, że stop wzrostowi woltażu polskich piw, itd.
Comment
-
-
Też byłem i niestety się zawiodłem. Oprócz piw dostępnych w większości sklepów były piwa drogie, a z rzadziej spotykanych polskich tylko Gambrynus (kupiłem dwa ostatnie) i Gab.
Czekam na dostawę mniej znanych polskich piwek, bo na razie nie mam po co tam jeździć zbyt często - Gambrynusa lubię, ale nie jakoś pasjami, a póki co kieszeń nie pozwala mi na zakup anglików po 10 zł, chociaż z chęcią bym ich popróbował.
Comment
-
-
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Z przykrością stwierdzam, że ostatnio tam byłem i nic nie było ciekawego Poszedłem do osiedlowej żabki i dostałem krajana, denara, zamkowe i hermana mullera z Rybnika. Poszedłem dalej do żulerni i dostałem reginę za 1,50+butelka z lodówki. To wszystko blisko domu Pozdrawiam!Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
-
To fakt, też zauważyłem pewne braki, nie ma tam kilku piw które spodziewałem się kupić, według mnie brakuje: Lagrowego z browaru Lentzkiego, Kulmbachskiego,Bawarskiego i Hetmańskiego z browaru Seweryna Junga, Morawskiego i Pilzeńskiego z browaru Korona, no i Ciemnego Dubeltowego z browaru Haberbusch & Schiele, mam nadzieje że to tylko chwilowa przerwa w dostawie tych piwCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
No cóż piw, które można dostać w marketach to w tym sklepie nie brakuje i pochodzą z browarów oddalonych o tysiące kilometrów, natomiast piw z browarów trochę bliższych jakby brakowało, a może Polska, Czechy i Słowacja to nie świat?
A tak apropo ostatnio widziałem piwo gobin i nie wiem co to jest i skąd pochodzi. Drogie to nie bylo 1.75 ale mocne dlatego nie brałem. Zapomniałbym ostatnio kupiłem piwko kruger z Brzegu ale nie wiem jak smakuje.Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
Comment