Bardzo ładne opakowanie! Jak widać niektóre małe browary też się starają!
Warszawa, Polna 13, Piwa Świata (zamknięte)
Collapse
X
-
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
-
-
Byłem tam dzisiaj i wyszedłem zniesmaczony, z naszych tylko Relakspol i Ciechanów po jednej szt.import też słabo wypadł. Coś cienko zaczyna to wyglądać.
Dla osłody poszedłem do delikatesów Marszałkowska / Hoża i tam spotkałem kilkanascie piw , wymienię tylko mniej znane : dwa rodzaje Jubilata, Gobin, Maxman , spora reprezentacja UE. Warto zajść, jest tu więcej towaru niż na Polnej ( tylko klimat nie ten). .
Comment
-
-
kopernik napisał(a)
Byłem tam dzisiaj i wyszedłem zniesmaczony, z naszych tylko Relakspol i Ciechanów po jednej szt.import też słabo wypadł. Coś cienko zaczyna to wyglądać.
Comment
-
-
Dokładnie. Trzeba trochę odczekać bo przed Świętami był duży wybór świątecznych piw belgijskich. Przed sylwesterm się sporo rozeszło. Poza tym nam się wydaje , że to takie proste ot zamówić piwo i już. A tak nie jest, w rozmowach z Andrzejem dowiedziałem się wielu szokujących spraw, np.: nie wiem czy wiecie, że nie można tak naprawdę kupić ile się chce piwa zagranicznego (i nie chodzi tutaj o cło bo ono po prostu podwyższa koszty) ale są KWOTY importowe które w większości wykupują duże browary (np.Tyskie sprowadzając Pilznera czy Żywiec Kelta). Tak więc importowanie piw to nie taka prosta sprawa jeżeli nie ma w Poslce jakiś pośredników (a Ci sprowadzają ttylko najbardziej znane czyli wcale nie najciekawsze piwa zagraniczne). O sporwadzaniu piw polskich pomyślcie sami - czy jeździcie po skrzynkę piwa na drugi koniec Polski???? a Andrzej by musiał bo na takim poziomie jest sprzedaż piw z browarów nieznanych. Stosunek kosztów do zysków takie sprowadzanie wyklucza. Ciechanów jest obecny stale w ofecie bo po prostu jest dowożony przez pracowników tego browaru. Tak więc krytykować jest prosto ale działać ....To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Zythum napisał:
Ciechanów jest obecny stale w ofecie bo po prostu jest dowożony przez pracowników tego browaru.
Albo przywożą albo sam po niego jeździ tyle że dp Płońska - więc blisko, a poza tym ma dobre układy z prezesem Gambrynusa - na zasadzie że się polubili.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
Takiej reprezentacji raczej nie ma co chwalić. Chyba jednak wolę Ciechanów
Comment
-
-
A od dziś warto zajrzeć do sklepiku na Polnej - będzie trochę piw z Polski, jakie to niespodzianka dla tych którzy się pofatygują (CZYTAJ RUSZĄ D...)bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Toś mnie ubiegł... Ja tu lecę z wywieszonym ozorem, żeby przekazać rewelacje, a tu się ktoś wpisał.
Skoro ma być niespodzianka, niech będzie. Dodam tylko, że jest sześć nowych polskich piwek, z czego dwa naprawdę warte uwagi.
A najlepsze, że nie jest to jednorazowa dostawa.
P.S. Nie wytrzymam, muszę coś jeszcze mimochodem podpowiedzieć: szkoda, że akurat TO piwo kosztuje aż 3,40. Ale trudno, grunt że wreszcie jest w Wawie.
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
P.S. Nie wytrzymam, muszę coś jeszcze mimochodem podpowiedzieć: szkoda, że akurat TO piwo kosztuje aż 3,40. Ale trudno, grunt że wreszcie jest w Wawie.
A jeśli tak...................
to juz dzisiaj nie dam rady, ale jutro JADĘWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Ahumba napisał(a)
to ja tu czuję, że poskutkowało przedsylwestrowe spotkanie z Andrzejem.
A jeśli tak...................
to juz dzisiaj nie dam rady, ale jutro JADĘ
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Toś mnie ubiegł... Ja tu lecę z wywieszonym ozorem, żeby przekazać rewelacje, a tu się ktoś wpisał.
Skoro ma być niespodzianka, niech będzie.
Z drugiej strony to na forum nie są tylko ludzie z Warszawy ale i z całej Polski i oni również chcieliby wiedzieć cóz tam sie pojawiło, w takim wypadku ktoś ze Śląska moze napisać: a w tym sklepie pojawiło się super piwko, jakie? przyjedźcie i zobaczcie...chyba nie o to chodzi w temacie, który ma informować jakie piwo mozna gdzie kupićGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
NOOOOOOOOO........ rozumiem, że Lwówek w takiej cenie, pozostaje żywić nadzieję, że do poniedziałku coś tam zostanieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment