Warszawa, Polna 13, Piwa Świata (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Ahumba napisał(a)
    jeśli masz na myśli czeskie piwo to tamten browar też nie nazywa się gambrinus
    hmmm, a myślałem, ze drugi browar w Pilźnie to własnie Gambrinus, więc jak sie on nazywa?
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9056

becik napisał(a)
      hmmm, a myślałem, ze drugi browar w Pilźnie to własnie Gambrinus, więc jak sie on nazywa?
      o ile dobrze pamiętam w czeskim katalogu czeskich podstawek jeden figuruje jako Plzeń akciovy a drugi Plzeń mestansky
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• zythum
        • 2001.08
        • 8305

Pivovar Plzeňský Prazdroj

adresa: Plzeň; U Prazdroje 7; 304 97
        telefon: 019/7061111

e-mail: www: www.gambrinus.cz
        Na náš originál jsme hrdí už od roku 1842. Za jeho chuť vděčíme nejen stále stejnému, unikátnímu postupu vaření piva, ale i těm nejlepším surovinám.

vlastník: Plzeňský Prazdroj a.s. (major.akc.: South African Breweries)
        ředitel: Steven James Woodward (Tony von Kralingen do 3/2003) sládek: Václav Berka

Ze strony www.pivovary.ic.cz , oficjalna nazwa browaru. Czyli niestety nazwa Gambrinus czy Mestansky po przejęciu przez SAB, zniknęła. Oczywiście zwyczajowo nazywa się ten browar Gambrinusem i tak też nazywają się marki piwa.
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• iron
          • 2002.08
          • 6717

Ponieważ Andrzej pewnie nie uaktualnił oferty sklepu a Asia (mam nadzieję chwilowo) jest poza internetem, to niniejszym tutaj donoszę, że na Polnej pojawiły się
          -pszeniczny Obolon
          -Koźlak Ambera (od dziś)

Są też Gambrynusy (oba) i Książęce i Mocne Dobre z Lwówka (końcówka)
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Larenta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.02
            • 42

OSTATNIO UDAŁO MI SIĘ TAM KUPIĆ PIWO BANANOWE KOSZTOWAŁO COŚ OK 7 ZŁ Z GROSZAMI BUTELECZKA 0,33 PIWO NIE JEST ZŁE ALE JEDNAK CO Z CHMIELU TO Z CHMIELU

Comment

• Standarte
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.08
              • 467

Larenta napisał(a)
              OSTATNIO UDAŁO MI SIĘ TAM KUPIĆ PIWO BANANOWE (...) NIE JEST ZŁE ALE JEDNAK CO Z CHMIELU TO Z CHMIELU
              Wyrażaj się ściślej, bo ktoś mógłby pomyśleć, że "normalne" piwo robi się z chmielu w przeciwieństwie do "bananowego" robionego z... bananów.

Comment

• becik
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

Dla wyjaśnienia:
                1. Dju Dju jest piwem belgijskim warzonym na licencji (błędnie uważany za oryginalny produkt z Ghany)
                2. Kirin i Kingfisher są piwam warzonymi w Wielkiej Brytanii na licencji więc uważanie ich za produkty japoński i indyjski jest błędne (z tego co pamiętam Kingfisher warzy Shepherd Neame)
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
                  🍼🍼
                  • 2002.11
                  • 6056

Niestety ale kotuś powyżej ma rację. To wszystko to tylko licencje (receptury) produkowane na zachodzie Europy. Podobnie kwestia wyglada np z dostępnym u nas (a przynajniej do niedawna) Fosters'em. Trochę to wkurzające ale tak jest...
                  Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                  1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Cooper napisał(a)
                    Podobnie kwestia wyglada np z dostępnym u nas (a przynajniej do niedawna) Fosters'em.
                    Fosterowi się nie przyglądałem ale też jest warzony na licencji w Anglii, Finlandii (m.in), jeśli ten sprzedawany u nas nie jest oryginalny australijski to również nie moze byc reklamowany jako produkt z tego kraju, sądzę, że na naszym rynku istnieje wersja angielska

Comment

• MLT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.12
                      • 1047

Zdarzylo mi się być w którąś sobotę i pooglądać sobie stoisko (bo to nie sklep) przez szybę. Nie wiadomo dlaczego było zamknięte. Chociaż często jestem w W-wie chyba już tam nie zawitam.

Comment

• iron
                        • 2002.08
                        • 6717

Ależ przecie nikt Cię do tego nie zmusza
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

MLT napisał(a)
                          Zdarzylo mi się być w którąś sobotę i pooglądać sobie stoisko (bo to nie sklep) przez szybę. Nie wiadomo dlaczego było zamknięte. Chociaż często jestem w W-wie chyba już tam nie zawitam.
                          nie no jasne, w Auchan (duży sklep) zawsze jest szeroka gama towarów no i tylko w nocy jest zamknięty

Comment

• kopernik
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2002.11
                            • 204

MLT napisał(a)
                            Chociaż często jestem w W-wie chyba już tam nie zawitam.
                            I masz rację, ja już tam też nie zaglądam, bo nie ma po co.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

A co byś chciał tam znaleźć?

Comment

• adam16
                                • 2001.02
                                • 9865

Ja się niektórym dziwię. Byłem w tym sklepie tylko raz. I nie bywam częściej, tylko ze względu na odległość.
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X