Ahumba napisał(a) jeśli masz na myśli czeskie piwo to tamten browar też nie nazywa się gambrinus
hmmm, a myślałem, ze drugi browar w Pilźnie to własnie Gambrinus, więc jak sie on nazywa?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Na náš originál jsme hrdí už od roku 1842. Za jeho chuť vděčíme nejen stále stejnému, unikátnímu postupu vaření piva, ale i těm nejlepším surovinám.
vlastník: Plzeňský Prazdroj a.s. (major.akc.: South African Breweries)
ředitel: Steven James Woodward (Tony von Kralingen do 3/2003) sládek: Václav Berka
Ze strony www.pivovary.ic.cz , oficjalna nazwa browaru. Czyli niestety nazwa Gambrinus czy Mestansky po przejęciu przez SAB, zniknęła. Oczywiście zwyczajowo nazywa się ten browar Gambrinusem i tak też nazywają się marki piwa.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ponieważ Andrzej pewnie nie uaktualnił oferty sklepu a Asia (mam nadzieję chwilowo) jest poza internetem, to niniejszym tutaj donoszę, że na Polnej pojawiły się
-pszeniczny Obolon
-Koźlak Ambera (od dziś)
Są też Gambrynusy (oba) i Książęce i Mocne Dobre z Lwówka (końcówka)
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Dla wyjaśnienia:
1. Dju Dju jest piwem belgijskim warzonym na licencji (błędnie uważany za oryginalny produkt z Ghany)
2. Kirin i Kingfisher są piwam warzonymi w Wielkiej Brytanii na licencji więc uważanie ich za produkty japoński i indyjski jest błędne (z tego co pamiętam Kingfisher warzy Shepherd Neame)
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Niestety ale kotuś powyżej ma rację. To wszystko to tylko licencje (receptury) produkowane na zachodzie Europy. Podobnie kwestia wyglada np z dostępnym u nas (a przynajniej do niedawna) Fosters'em. Trochę to wkurzające ale tak jest...
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Cooper napisał(a) Podobnie kwestia wyglada np z dostępnym u nas (a przynajniej do niedawna) Fosters'em.
Fosterowi się nie przyglądałem ale też jest warzony na licencji w Anglii, Finlandii (m.in), jeśli ten sprzedawany u nas nie jest oryginalny australijski to również nie moze byc reklamowany jako produkt z tego kraju, sądzę, że na naszym rynku istnieje wersja angielska
Zdarzylo mi się być w którąś sobotę i pooglądać sobie stoisko (bo to nie sklep) przez szybę. Nie wiadomo dlaczego było zamknięte. Chociaż często jestem w W-wie chyba już tam nie zawitam.
MLT napisał(a) Zdarzylo mi się być w którąś sobotę i pooglądać sobie stoisko (bo to nie sklep) przez szybę. Nie wiadomo dlaczego było zamknięte. Chociaż często jestem w W-wie chyba już tam nie zawitam.
nie no jasne, w Auchan (duży sklep) zawsze jest szeroka gama towarów no i tylko w nocy jest zamknięty
Comment