Witam wszystkich milośników dobrych browarków!!! Otóż na Szmulkach jest mordownia z piwem regina za 1,50 butelka!!!! jest też mocna za 1,80. Do wszystkiego trzeba doliczyć 0,50 za butelkę, którą można oczywiście później oddać. Jest to ulubione piwo okolicznych mieszkańców i wszystkich okolicznych żuli także piwo w petach z pelcowizny na przeciwko nie mają szans. Na przeciwko jest jak już napisałem w pelcowiźnie w petach niestety mocny Gambrynus za 5zł. litr oraz piwo niemieckie schlos gold w szkle twist off za 2.40zł. butelka. Piwko chłodzi sie razem z wędliną i serkiem obok warzyw w lodóweczce, to informacja dla tych którzy będą spragnieni. Wszystkie te dobroci są przy ulicy radzymińskiej, a mozna tam dojechać ze wschodniego kijowska 140 lub z żerania też 140 lub z bemowa 170 lub z Puławskiej i Saskiej kępy 138. Ten ostatni ma przystanek niedaleko słynnego już sklepiku przy Polnej trzeba tylko trochę podejśc do ronda jazdy i wsiąść w 138 które zjeżdża na trasę w tym celu należy przejść za ten niebieski budynek, gdzie stoi obok piekarni przystanek 138. Na radzymińskiej są dwie pelcowizny. Mi chodzi o tą gdzie na górze jest biblioteka a naprzeciwko stoi kapliczka, nieopodal tej kapliczki jest mordonia z reginą. Może najlepiej będzie jeśli napiszę, że NIE chodzi mi o pelcowiznę blisko gorzelni ani przy której są światła i poczta oraz inspektorat PZU.TA właściwa jest bliżej Targówka.
Pozdrawiam!
PS Tylko nie pomylcie Radzyminskiej z Solidarnści. radzymińska odbija w bok i staje się wąską ulicą.
Pozdrawiam!
PS Tylko nie pomylcie Radzyminskiej z Solidarnści. radzymińska odbija w bok i staje się wąską ulicą.
Comment