Być może te dyskusje na temat ceny przetnie ktoś z Pomorza np. Gdańska i powie ile tam Kożlak kosztuje w zwykłym sklepie.
Trzeba jednak pamiętać, że piwo Kożlak to naprawdę wielkie osiągnięcie polskiego browarnictwa.
Pozdrawiam
Chciałbym tylko zauważyć, że ceny tych koźlaków w tym sklepie w przeliczeniu na pół litra są nie tak znacząco niższe od ceny np. Weltenburger Asam-Bocka w zupamarkecie (około 5 zł), który jest najlepszym koźlakiem, jakiego do tej pory piłem. Jeśli po wejściu do UE jego cena spadnie, to ja się nie będe zastanawiał... Chyba że Amber podrasuje swojego koźlaka (na co liczę), a Jurand uwarzy coś na miarę koźlaka sprzed dwóch lat. Albo właściciele sklepów pójdą po rozum do głowy, bo nie zamierzam swoim portfelem za wszelką cenę wspomagać "małych". Idealizm ma swoje granice.
Byłem tam już kilka razy. Bardzo eksponują tam Gambrymusa z piękną kolorową tabliczką piwo niepasteryaowane.Ostatnio wychodząc powiedziałem do sprzedawcy, że to piwo niestety jest pasteryzowane.
Stanął jak zamurowany i nie chciał uwieżyć. Mówił, że dostawca zapewniał go, że jest inaczej.
Ale jak na Polnej zabraknie mojego ulubionego Lwówka to mogę się tam zaopatrzyć.
Maremali napisał(a) W Bydgoszczy widziałem po 2,50 za 0,5 literka tego piwka.
No nie , to jest aż nie możliwe po tyle to ja nawet w hurcie nie kupuje , więc nie wiem skąd maja w takie cenie.
Ale tak trzymać - niech piwo będzie tanie.
Od jakiegoś czasu jest tam też do kupienia orginalny, duński, litrowy Faxe w cenie 4.9 pln, a bodajże wczoraj pojawiły się dwa niemieckie piwa - Krombacher i Veltins (to drugie to nowość ale naprawde warta skosztowania!)
Premiera porterów ReCrafta Mentor IV Palo Santo i Mentor IV Jeżyna. Podczas wieczoru także wiele okołopiwnych atrakcji i spotkanie z ludźmi z ReCraftu.
Mnóstwo ciekawych piw, promocji, nowości, premier z Polski i z zagranicy. Piwa sprzedawane będą TYLKO na wynos a nie jak w poprzednich latach można było spożywać lane w obrębie sklepu.
Comment