I ja byłem dziś po raz pierwszy (jakoś nie leży na mojej trasie), ale na pewno nie ostatni. Ceny nie są zbyt zachęcające, ale wybór owszem. Oporócz opisywanych już wcześniej piw z Janowa i Gaba, Nakła i Grudziądza i porterów z Broka i Łodzi, po raz pierwszy widziany w Warszawie Barkas z Braniewa i dwa bączki z Czarnkowa: Noteckie niepasteryzowane i Eire.
Byłem przed chwilą: stouta z GABa nie ma od paru dni, Kama Sutrę kupiłem ostanią.
No to dobrze żeś napisał Nie muszę na razie tam jeździć, wiadomo kiedy będzie stout? Pytałeś się?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Dziś kupiłem Stouta.Kama Sutra też była,ale tak w ogóle to coś cienko się zrobiło.Nie ma Noteckiego,ani niczego z Krajana.Jest jeszcze Łódzki porter,ale nie ma Jędrzejowa.Nie ma też Bieszczadzkiego.
A wczoraj był Barkas z Braniewa, widziałem rano przez szybę przed otwarciem sklepu, niestety później nie mogłem tam pójść a dziś rano okazało się, że jużżżżżżżż nie ma i nie bardzo wiadomo, czy w najbliższym czasie jeszcze będzie.
bynajmniej mnie to nie dziwi. wiele sklepów boi się brać nowości niekoncernowe i z reguły bierze minimalną ilość, a przy dostawie takiej ilości koszty per butelka są wyższe. czy coś/ktoś może to zmienić?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
bynajmniej mnie to nie dziwi. wiele sklepów boi się brać nowości niekoncernowe i z reguły bierze minimalną ilość, a przy dostawie takiej ilości koszty per butelka są wyższe. czy coś/ktoś może to zmienić?
W przypadku "Joli" nikt tam się nie boi brać nowości niekoncernowych, wprost przeciwnie, koncerniaki nie mają tam wstępu. Dlaczego tak jest może powiedzieć AHUMBA. Współwłaściciel sklepu z forum zna się najlepiej właśnie z nim, o czym się dowiedziałem
Ostatnia zmiana dokonana przez Mistrzu; 2006-07-11, 21:22.
To nie do końca jest tak - dziś w jednej z lodówek "Joli" stały sobie Lech Pils i Lech Lite.
Wyjątek jednak potwierdza regułę - miejsce tam maja niemal wyłącznie produkty rzadko spotykane w szeroko rozumianym sąsiedztwie.
Aktualnie w promocji Staropolskie Złote (konserwa - rzeczywiście w butelki już nie leją!?!) za 1,90 zł. Poza tym świeży Czarnków i Ciechanów. Z innych ciekawostek: Berg (Amber), Kozackie i Plum (Namysłów). Jadą Nakło i Łódź. Wkrótce można też raczej spodziewać się Kujawiaka i Zamkowego (to drugie podobno w prawdziwych namysłowskich butelkach).
Na pewno warto jednak osobiście zapoznać się z aktualną ofertą "Joli".
Pozdrawiam,
Piotr Stułka
PS. Po przeobrażeniu do nowej tożsamości witam wszystkich ponownie. Teraz ja to rzeczywiście ja.
"Rozkoszy rajskich nie chcę znać,
ni wiedzieć, gdzie się kryją,
tylko mnie Panie Boże wsadź,
gdzie święci Rotmistrza piją."
Całkiem sporo jest jeszcze w Gambrynusie w Blue City jakby ktoś poszukiwał. Swoją drogą, piwo jest rozchwytywane. Miejmy nadzieję, że pokróluje na rynku.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Całkiem sporo jest jeszcze w Gambrynusie w Blue City jakby ktoś poszukiwał. Swoją drogą, piwo jest rozchwytywane. Miejmy nadzieję, że pokróluje na rynku.
Prosiłabym o wypowiadanie sie w dziale Sklepy z piwem na temat konkretnego sklepu, którego temat dotyczy.
Premiera porterów ReCrafta Mentor IV Palo Santo i Mentor IV Jeżyna. Podczas wieczoru także wiele okołopiwnych atrakcji i spotkanie z ludźmi z ReCraftu.
Mnóstwo ciekawych piw, promocji, nowości, premier z Polski i z zagranicy. Piwa sprzedawane będą TYLKO na wynos a nie jak w poprzednich latach można było spożywać lane w obrębie sklepu.
Comment