Czytając "ciurkiem" powinienem napisać Czarne miodowe, piwo ciemne.
Warszawa, Koszykowa 53 (przed architektami), Jola [zamknięte]
Collapse
X
-
Przepraszam jakie?Comment
-
Pisałem oczywiście o Fortunie "miodowej" a nie pszenicznej. Pomyliłem się. Z pszenicznych pierwszy raz kupiłem wersję sklepową Ciechana pszenicznego. Piszę wersję sklepową, bo już miałem kiedyś okazję pić pszeniczne prosto z browaru Ciechan, zrobione na próbę, nie na sprzedaż.Comment
-
Właśnie wróciłem ze sklepu U Joli i byłem mile zaskoczony wyborem piw regionalnych. Jedyny minus to dosc wysokie ceny ale w sumie rekompensują sobie wszelkie kłopoty jakie napotykają z dostawami tych niszowych piw. Zakupiłem: Grudziądzkie dobre piwo niepasteryzowane, Irlandzkie mocne i Portera z browaru Krajan, Noteckie jasne naturalne, Proletaryat niepasteryzowane i Eire Noteckie - wszystkie 3 z browaru Czarnków, Rycerza z browaru Gościszewo oraz Konstancin który robi specjalne etykiety dla sklepu U Joli. Zapłaciłem w sumie 25zł. Większość piw to 0,33l, ale czeka mnie i tak wielka degustacja
Sklep godny polecenia. Pani sprzedawczyni powiedziała, ze zmieniają często asortyment, gdyż mają problemy z dostawami, troche browarów plajtuje, po niektóre jeżdżą sami.
Widziałem też Ciechana, Obolony, Żywe, Złote Lwy i wiele innych.Comment
-
Comment
-
No nie wiem kto dla kogo co robi, w kazdym razie piwo srednie..
Wlasnie pisze po skosztowaniu tych wszystkich piw:
Konstancin U: Joli:
pyszna pianka ale b.szybko opada
lekko słodkie, posmak też słodki
trochę czuć jego moc (7%)
bez sprecyzowanego smaku
------------------------------------------------------------
Irlandzkie mocne Krajan:
kolor czerwony
słodkie
piana szybko opada
gaz ok.
nie czuć alkoholu
Grudziądzkie niepasteryzowane:
lekko gorzkie i karmelowe
słaba piana prawie zerowa
nie czuć mocy co jest plusem
ładny kolor, troszkę herbaciany
gaz w sam raz
Noteckie niepasteryzowane:
zero piany
fajny smak, lekko słodko-gorzki
piwo lekko gazowane
Porter Krajan 9%:
słaba piana, szybko siada
strasznie karmelowe i słodkie
kolor czerwony
słabo nagazowane
Eire noteckie:
zero piany
kolor czerwony, wygląda jak cola lub jak piwo z colą
b.słodkie
lekko gazowane
plus za kapsel z nadrukiem
Rycerz Gościszewo:
zero piany
b.jasny kolor
posmak chmielowy
lekkie, przyjemne ale bez rewelacji
gaz ok.
etykieta niestety jak tanie wino, w stylu Mocny Kawalier
nieczuc alkoholu mimo, że jest zacny
-------------------------------------------------------------
Proletaryackie niepasteryzowane:
niezła piana ale szybko opada
niedobre, wodniste, bez smaku
-------------------------------------------------------------Comment
-
Proszę w tym dziale powstrzymać się od opisów piw..Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
na zdrowieLast edited by p_stulka; 2007-11-15, 21:57."Rozkoszy rajskich nie chcę znać,
ni wiedzieć, gdzie się kryją,
tylko mnie Panie Boże wsadź,
gdzie święci Rotmistrza piją."Comment
-
Będąc wczoraj u kolegi w Warszawie pierwsze kroki jakie zrobiliśmy były na ulice Koszykową. Sklep naprawde godny polecenia z piękną kolekcją piw. Zapakowałem plecak do pełna i ruszyliśmy na degustacje . Cały czas dostępny Porter Łódzki w butelce, cała Fortuna, piwa Grudziądzkie, Czarnkowskie, Ciechany, Gościszweski Rycerz, Konstancin "Szef Joli poleca", Cornelius, Kiper i sporo innych.Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
-
Nikt o tym jeszcze nie wspomniał - dostępne są piwa z browaru Felsen w dość szerokim wyborze (m.in. marcowe, weizenbock) w cenach oscylujących koło 5 złotych.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
No i w końcu pojawił się też Zwierzyniec - co prawda w cenie daleko różnej od sugerowanej ale jest (i to w oryginalnych granatnikach). Polecam, w tym mieście to rzadkość."Rozkoszy rajskich nie chcę znać,
ni wiedzieć, gdzie się kryją,
tylko mnie Panie Boże wsadź,
gdzie święci Rotmistrza piją."Comment
-
A można zapytać w jakiej cenie?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
Comment