Odwiedziłem dziś (w ramach służbowej przerwy na lunch ) - z Lwówka widziałem Książęce i Dobre Mocne Polskie, z Gambrynusa Wyborne 12,5°; puszkowe Ambery: Classic i Mocny Red, Koźlaka nie było . Ponadto nabyłem Dublina (BWM Jurand): 3,20 zł za 0,5 l - w ramach przygotowań do dnia ś. Patryka .
Warszawa, Koszykowa 53 (przed architektami), Jola [zamknięte]
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet -
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Ponadto nabyłem Dublina (BWM Jurand): 3,20 zł za 0,5 l - w ramach przygotowań do dnia ś. Patryka .
Nie będę wstępował na Koszykową, chyba że mnie przyszpili.Comment
-
Wczoraj pojawił się Gambrynus Mocny i Gambrynus Leżak- niestety oba pasteryzowane - ale za to z nową etykietą.KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLIComment
-
-
Kosztuje 2.50, jednak po mojej rozmowie z właścicielem prawdopodobna cena to 2.20. Piwo teraz piję i jest to po proztu rewelacja jak zawsze. Cały czas wielki wybór piw jest w tym sklepie i to z lodówki co dla mnie liczy się najbardziej, szczególnie w lato.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Cana 2,20+0,40
Również ja podjechałem na małe zakupy. Noteckie wyjątkowo dobre. Nigdy nie było ono dla mnie (wbrew powszechnej opinni na Forum) jakieś super-hiper, ale to dowiezione do Warszawy autentycznie powaliło mnie na kolana. Wiozłem je na rowerze. Po drodzie do Pruszkowa, dzięki niezawodnemu koszykowi na bidon, wyparowały trzy, a miałem jeszcze ochotę na czwarte
Jedno jest tylko bardzo zastanawiające - dlaczego piwo z Czarnkowa ma trwałość do połowy sierpnia?
Choć piwo bardzo dobre, nie chciałbym być czarnowidzem, ale...Last edited by slavoy; 2004-05-21, 12:00.Dick Laurent is dead.Comment
-
slavoy napisał(a)
Jedno jest tylko bardzo zastanawiające - dlaczego piwo z Czarnkowa ma trwałość do połowy sierpnia?
Comment
-
Coś z tą datą to pomyłka browaru lub zmęczenie po jezdzie na rowerze, dziś w piątek nabyłem na moim jest 07.06 czyli nowa dostawa, już się chłodzi Pan powiedział że schodzi świetnie i będą się starali żeby zawsze mieć 3 skrzyneczki na zapleczu ( czy aby nie za mało)
Dzięki Zythumowi słowo ciałem się stało i stoi po 2.20 + zastaw
fajne zdarzenie miałem przy zakupie noteckiego jeden bączek jak za czasów dzieciństwa był napełniony w 3/4 butelki zakapslowany i nie ciekł aż się człowiekowi przyjemnie zrobiło na wspomniemie dawnego kasztelańskiego któremu się to nie raz zdarzało.
Ponadto zakupiłem Wyborne Królewskie już z browaru Ciechanów, końcówkę Gambrynusa Wybornego jeszcze warzonego przed zmianą nazwy i Hubala Super Mocnego z Grudziądza na spróbowanie
Pozdrawiam bleikComment
-
U mnie data była sierpniowa na kilku. Myślę, że to pomyłka browaru.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Rozumiem, że chodzi o pszeniczniaki firmowane przez Jabłonowo. A w jakiej są cenie?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Sklep ma jedną wadę - nie przyjmuje w zamian butelek nie zakupionych w tym sklepie. Chciałem kupując Gambrynusa zostawić butelkę po Królewskim (też z Ciechanowa). Na nic zdały się moje tłumaczenia, że to ten sam browar i że Gambrynusa już nie produkują. Pani upierała się, że to świeża dostawa. Tak się wzbużyłem tą butelkową przepychanką, że dopiero w domu odkryłem, że ta ,,świeża dostawa" ma termin przydatności jeszcze półtora miesiąca, a Noteckiemu termin skończył się wczoraj.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy NajróżniejszychComment
-
Przeterminowane piwa to ciągły problem tego sklepu. W zeszłym tygodniu sięgnąłem do lodówki po zwierzyniecki Kryształ, ale odstawiłem spowrotem, bo na białym kapslu była wyraźna data przydatności do spożycia. Termin minął miesiąc temu. Kiedy byłem przedwczoraj na białych kapslach nie było daty. Po dokładniejszych oględzinach stwierdziłem, że daty zostały zmyte.
Pojawiły się w sklepie piwa z Okuniewa.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy NajróżniejszychComment
Comment