Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963
Sklep jeszcze istnieje ? Warto zaglądać
Byłem ze 2 tygodnie temu. Generalnie szału nie robi - w lodówkach trochę polskich rzemieślniczych, trochę nietypowych niemców, kilka egzotycznych, trochę wyspiarskich (w tym cydry). Można zajść ale jak ma się bliżej domu średnio zaopatrzony sklep specjalistyczny to raczej nie warto.
Pojawiła się instalacja do nalewania piw do butelek pet 1l. Wybór niestety nie jest oszałamiający: Łomża Export (7.90), Tucher Weizen (14.90), Charleroi Blanche (19.90) plus cydr (9.90) i włoskie wino musujące (29.90), ale ma być rotacja.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963
Nikt ostatnio nic nie pisał. Warto zajrzeć ?.
Egzotyka jest czy bywa
Bywam tam od czasu do czasu. Ostatnio odwiedziłem sklep parę dni temu.
Jeżeli chodzi o piwną część jego asortymentu, to najwięcej jest ostatnio czeskich leżaków i innych (czeskich/polskich/niemieckich) piw (gł. lagery), których wspólną cechą jest fakt, iż rekomendowana data spożycia na kontretykiecie upłynęła od kilku dni do kilku miesięcy wcześniej. Piwka te w większości nadają się do picia, a cena (2,50 - 3,50) zachęca do zakupu. Ostatnio nabyłem m.in. czeskie Chotebory.
Jeśli chodzi o egzotykę, to wybór jest ubogi. Instalacja do rozlewania do petów nie doczekała się rozwoju, a z nadejściem chłodów wręcz zubożała. Ostatnio wybór ograniczony jest do 4 napojów, z których tylko 1 to piwo (pilsner z Jabłonowa, który chyba już się zepsuł - nie polecam), reszta to cydry i prosecco.
Sklep cały czas działa i jest warty odwiedzenia.
Egzotyki i są i bywają. Ostatnio nabyłem kilkanaście piw nie dostępnych w kraju (najbliżej w Anglii). Ceny są jakie są, bo takie muszą być, przy takiej ilości sprowadzanego piwa.
Dla prawdziwych zbieraczy-kolekcjonerów do przyjęcia. Na pewno taniej niż wycieczka do Anglii, USA, Norwegii lub Meksyku.
Jacek twoje zdrowie. Działaj dalej.
Trochę mniej niż drzewiej ale zawsze można trafić coś ciekawego, ostatnio Norwegia, Belgia i Wenezuela. Wszystkie te piwa są inne niż w marketach i sklepach są po prostu niszowe. Warto zajrzeć.
Sklep był jednym z pionierów sklepów z własnymi etykietami piwnymi.
Czy ktoś orientuje się czy jeszcze się w to bawią ? Kiedyś robili własne etki dla śp Konstancina ale zdaje się że i dla innych browarów.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Pojawiły się koncernowe piwa z browarów na Łotwie i w Estonii , bardzo trudno w Polsce z niewiadomych powodów dostępne, ceny przystępne. Dużo przecen na Belgię.
Warto dodać, że istnieje także możliwość zamówienia różnych niedostępnych w Polsce piw po wcześniejszej konsultacji z właścicielem
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment