Jest w bączkach Starowiejskie i Mazowieckie. Zapomniałem sprawdzić cen, bo kupiłem o kilka piw za dużo i wystraszyłem się, że zabraknie mi na bilet powrotny do domu. Ale starczyło - na styk. Może będę tam jutro to sprawdzę. Pracuję teraz w pobliżu, więc możecie liczyć na częste relacje.
Starowiejskie jest w cenie 2 zł za butelkę 0,33 l (tyle samo zresztą kosztuje tu beczkowe).
Byłem tam wczoraj, i najbardziej mnie wkurzyło to, iż żadne butelki (prócz Lwówka) nie są kaucjowane. Przyszedłem tam pieszo (z Powiśla) z plecakiem pustych butelek, i okazało się, że muszę je zabrać z powrotem do domu. Takie same wymieniałem przecież ok. 4 miesiące temu i wszystko było OK.
Też tak wracałem i też się wkurzyłem. Na szczęście nie miałem całego plecaka. Z tym brakiem kaucji na bączki z Okuniewa to jakieś nieporozumienie. Na szczęście można je opchnąć w innych sklepach. Ciekawe jest to, że ceny na piwach są podane od razu z kaucją. Na Lwówku jest wywieszona cena 2,90, ale jeśli przyniosę butelkę to zapłacę 2,55
Wczoraj w końcu trafiłem na Koszykową i kupiłem m.in. po dwa bączki mazowieckiego i starowiejskiego. Obydwa piwka piłem po raz pierwszy i niestety muszę przyznać, że takiego pskudstwa jak mazowieckie to dawno nie piłem , po prostu fuj.
sloniatko napisał(a) Wczoraj w końcu trafiłem na Koszykową i kupiłem m.in. po dwa bączki mazowieckiego i starowiejskiego. Obydwa piwka piłem po raz pierwszy i niestety muszę przyznać, że takiego pskudstwa jak mazowieckie to dawno nie piłem , po prostu fuj.
Ale Starowiejskie nie jest chyba takie złe?
Dla mnie lepsze niż Beczkowe i Książęce. W wakacje piłem niepasteryzowane Starowiejskie, i było chyba jeszcze lepsze.
Hannibal napisał(a) W wakacje piłem niepasteryzowane Starowiejskie
i pewnie kupiłeś te niepasteryzowane w Gambrynusie?
niepasteryzowanego Okuniewa mogłeś się napić tylko i wyłącznie w browarze, przed pasteryzacją
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Hannibal napisał(a) Ale Starowiejskie nie jest chyba takie złe?
Dla mnie lepsze niż Beczkowe i Książęce. W wakacje piłem niepasteryzowane Starowiejskie, i było chyba jeszcze lepsze.
A tak, Starowiejskie było całkiem całkiem, żeby nie powiedzieć, że bardzo dobre
NAreszcie wiem jak to jest z tymi butelkami zwrotnymi. Można zwracać tylko butelki od Lwówka. Inne piwa ,,nie są kaucjowane". Oczywiście w cenie większości piw ta kaucja jest ukryta, ale pani Joli nie chce się bawić z butelkami zwrotnymi.
Comment