Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
Warszawa, Radiowa / Wrocławska (Bemowo), Kubuś (zamknięte)
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
witam.byłem w tym sklepie,ale on chyba sie nazywa kubuś...piw ful wypas..sa ruskie nawet.ceny niziutenkie..Byłem w szoku kiedy zobaczyłem jaki tam jest wybór wynalazków...Byłem w siódmym niebie.A warszawiak mocny jest duuużo lepszy ni.ż u mnie w sklepie na gocławiu.Gorąco polecam ten sklep.
Comment
-
-
Byłem wczoraj – bida z nędzą. Poza masówką (też zresztą przerzedzoną) i trzema sztukami Zdrojowego, były tylko mocne/super mocne (również niedobitki) stojące w niewłączonej lodówce, w której było cieplej niż na sklepie. W sklepie cap, a sprzedający na bani.
Niegdysiejsza trzyrzędowa wystawa piwna na ladzie wyglądała jak uzębienie po przewlekłym szkorbucie...Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Obecnie (wiem, bo często tam bywam) nie jest już tak źle (ale do stanu sprzed 1,5 roku sporo jeszcze brakuje...). W ofercie zazwyczaj są:
- Grudziądz* - Dobre niepasteryzowane, Dobry specjal, Dobra dziewiątka, Gotyckie krzepkie
- Ciechan - Wyborne, Mocne, Miodowe, Farskie*, Porter*
- Krajan - Irlandzkie, Porter
- Lwówek - Książęce, Mocne Dobre
- Lwów - 1715, Lwowskie premium, porter
- Konstancin* - Zdrojowe, Mocny Warszawiak, Mocne, Bardzo mocne
- Jabłonowo - Belfast, 23° (wymieniam, bo w butelkach, a to nieczęste)
- Namysłów - Zamkowe, Plum
Niestety, często zdarza się, że jakieś piwo wyjdzie, a nowa dostawa nie dotrze (docierają jakoś nieregularnie) - dotyczy to zwłaszcza piw ogwiazdkowanych.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Michas przemianowany na Kubusia, piwka w srodku, same wspanialosci, bylem dzisiaj, obkupilem sie, na razie wypilem dwa Ciechany, wspanialosci piwka... Wybor padl na nie, bo ich dotad nie znalem, choc niejedno piwko juz wypilem, w lodowce mam jeszcze wiele dalszych zacnych piwek...
Dzieki, mieszkam od kilkunastu lat o kilkaset metrow od tego sklepu, a nie znalem...Nic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika earl_greySzefunio powiedział, że nie będzie już sprowadzał Konstancina, bo klienci narzekaja, że jakość piwa zdecydowanie się pogorszyła i przestało schodzić. ..." no chyba, że za jaaaakiś czas"....
Comment
-
-
Pierwsze słyszę? Byłem przedwczoraj i nic na to nie wskazywało - no, może brak jednej lodówki...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
To jednak smutny fakt... Sklepu już nie ma. Gdzie teraz będę chodził po piwo?
(ale będę śledził dalsze losy tego przybytku - gdyby miał się odrodzić pod względem repertuarowym, to nie omieszkam poinformować)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Sklep się już chyba nie odrodzi - w jego miejscu rozgościło się biuro rachunkowe.
Coś w stylu odrodzenia jednak nastąpiło - fason na Bemowie trzyma sąsiedni sklep "U Piotra".Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment