Nie ma co narzekać koledzy, wystarczy być czujnym. Ja dziś specjalnie z Bydgoszczy przyjechałem do Michasia ( i nie tylko - 74 nowe piwa, w tym 67 nowych kapsli. Ale trzeba dodać Piwa Świata i Piwiarnię Gambrynus ) a w Michasiu kupiłem piwa z Ciechanowa, Jabłonowa, Lwówka Śląskiego, Konstancina, Czarnkowa i Krajana. Tylko pozazdrościć mieszkańcom stolicy, że mają takie rodzynki z polskimi piwami. I dziękuję za precyzyjny opis dojazdu do Michasia. Jakbym jechał z pilotem. Wasze zdrowie Lwówkiem
Warszawa, Radiowa / Wrocławska (Bemowo), Kubuś (zamknięte)
Collapse
X
-
Last edited by Latarnik; 2004-08-18, 21:55.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna -
kangurku, następny razem ogłoś na wsi, że jedziesz, bo ja w W-wie nie byłem 2 lata, odkąd zatrudniłem się w firmie, która ma centralę na zadupiu (Radom), zawsze w namiocie za pałacem kupwałem zwierzyniec, ale pierwszy raz nie stałem, kuiłem portera królewskiego x 2, Obolon Weisse x 2 i 3 Goolmany na zabicie uczućComment
-
Ja w sobotę kupiłem Belfasta, Eire i Irlandzkie Mocne. Coś jeszcze było, alle już mi rączek niestarczyłoComment
-
Jest ciemne mocne niepasteryzowane z Czarnkowa. Zastanawiam się, czy to po prostu niepasteryzowane Eire, ale kupiłem tylko jedną butelkę i nie podejmuję się jeszcze wydać oceny.
Dlaczego jedną? Bo za 1 zł. Przeterminowane. Zepsute nie było, ale...Comment
-
Dziś byłem u "Michasia". Zakupiłem Noteckie Ciemne i Jasne - obydwa piwa istotnie były przeterminowane Jak Ciemne było jeszcze smaczne, to Jasne chyba już zbyt długo było u nich przeleżakowane. Obawiam się że jak jakaś kontrola do nich wpadnie to zamkną nam ten ciekawy sklepik - a wielka szkoda by była!Comment
-
Byłem dziś, ciemnego mocnego noteckiego juz nie było, zakupiłem kilka butelek Eire i co? Okazało się już w domu że wszystkie były przeterminowane, zepsute i niewypijalne.
Wielki minus dla MichasiaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Zyziek też się naciął i poszedł oddać. Przyjęli. Następnie podczas gdy jedna pani nabijała na kasie zakupy, druga odruchowo wzięła trzy zwrócone piwa i na naszych oczach rusza z nimi do lodówki. W ostatniej chwili się zreflektowała i coś tam mamrocząc pod nosem zaniosła butelki na zaplecze, ale nie mam wątpliwości, ze po naszym wyjściu z powrotem trafiły one do lodówki.
PS Przyszła świeżutka partia Juranda (ważne do stycznia), palce lizać. Po raz kolejny znajduję potwierdzenie prawdy, że pils musi być jak najświeższy.Last edited by żąleną; 2004-08-29, 15:00.Comment
-
Po raz kolejny pojawiłem się w tym sklepiku. Kiedy poprosiłem o piwo z Łówka Śląskiego i po pytaniu z mojej strony czy aby świeże, pani odrazu zabrała mi też Eire, które wcześniej wyciągnełem z lodóweczki, mówiąc coś pod nosem że to dla stałych klientów, przniosła świeże zarówno Eire jak i Śląskie KsiążęceComment
-
Skończyłem zapas Zdrojowego z Konstancina. Po za tym nie ma ciemnego Noteckiego. Za to są Lwówki, Ciechanów w pełnej krasie, jasne Noteckie, inne Konstaciny i wogóle wiele innych.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Ja właśnie piję takie przeterminowane 4 dni kupione dziś za złotówkę. Nawet nieźle smakujeWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Niestety i mnie w Michasiu zdarzyło się kupić niewypijalne piwo
Raz był to Kunter innym Książence z Lwówka.
Na Kuntera trafił mój kolega, zaproszony aby popróbował wynalazków, spróbował i mówi że rzeczywiście bardzo ciekawy kwaskowaty smak
na to ja łaps za szklankę, próbuję i ...... piwo do zlewu
Książence z "fuzlem" zaobserwowałem jeszcze dwukrotnie.
Teraz bardzo uważnie oglądam co kupuję.
PS.
dzięki wam po przeprowadzce na Bemowo nie musiałem długo szukać dobrego sklepu
pozdrawiamComment
Comment