Warszawa, Radiowa / Wrocławska (Bemowo), Kubuś (zamknięte)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5029

Nie ma co narzekać koledzy, wystarczy być czujnym. Ja dziś specjalnie z Bydgoszczy przyjechałem do Michasia ( i nie tylko - 74 nowe piwa, w tym 67 nowych kapsli. Ale trzeba dodać Piwa Świata i Piwiarnię Gambrynus ) a w Michasiu kupiłem piwa z Ciechanowa, Jabłonowa, Lwówka Śląskiego, Konstancina, Czarnkowa i Krajana. Tylko pozazdrościć mieszkańcom stolicy, że mają takie rodzynki z polskimi piwami. I dziękuję za precyzyjny opis dojazdu do Michasia. Jakbym jechał z pilotem. Wasze zdrowie Lwówkiem
    Last edited by Latarnik; 2004-08-18, 21:55.
    5450 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• konread
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.04
      • 5

Polecam wszystkim ten sklepik, co tam wpadam, to zawsze znajduję w nim perełki (dla etykiet i kapsli) i to na dodatek prosto z lodóweczki

Comment

• brzeczka
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.12
        • 373

kangurku, następny razem ogłoś na wsi, że jedziesz, bo ja w W-wie nie byłem 2 lata, odkąd zatrudniłem się w firmie, która ma centralę na zadupiu (Radom), zawsze w namiocie za pałacem kupwałem zwierzyniec, ale pierwszy raz nie stałem, kuiłem portera królewskiego x 2, Obolon Weisse x 2 i 3 Goolmany na zabicie uczuć

Comment

• Mistrzu
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.08
          • 750

brzeczka napisała
          kangurku, następny razem ogłoś na wsi, że jedziesz...
          Fakt, wieś pod Berlinem.

Comment

• bury_wilk
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 2655

A swoją drogą, to co nowego jest w Michasiu? Dawno tam nie byłem, ale może warto by się przejechać?

Lubię kiedy się zieleni
            Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• pjenknik
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.08
              • 3388

Ja w sobotę kupiłem Belfasta, Eire i Irlandzkie Mocne. Coś jeszcze było, alle już mi rączek niestarczyło
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Jest ciemne mocne niepasteryzowane z Czarnkowa. Zastanawiam się, czy to po prostu niepasteryzowane Eire, ale kupiłem tylko jedną butelkę i nie podejmuję się jeszcze wydać oceny.

Dlaczego jedną? Bo za 1 zł. Przeterminowane. Zepsute nie było, ale...

Comment

• konread
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.04
                  • 5

Dziś byłem u "Michasia". Zakupiłem Noteckie Ciemne i Jasne - obydwa piwa istotnie były przeterminowane Jak Ciemne było jeszcze smaczne, to Jasne chyba już zbyt długo było u nich przeleżakowane. Obawiam się że jak jakaś kontrola do nich wpadnie to zamkną nam ten ciekawy sklepik - a wielka szkoda by była!

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Byłem dziś, ciemnego mocnego noteckiego juz nie było, zakupiłem kilka butelek Eire i co? Okazało się już w domu że wszystkie były przeterminowane, zepsute i niewypijalne.
                    Wielki minus dla Michasia
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Zyziek też się naciął i poszedł oddać. Przyjęli. Następnie podczas gdy jedna pani nabijała na kasie zakupy, druga odruchowo wzięła trzy zwrócone piwa i na naszych oczach rusza z nimi do lodówki. W ostatniej chwili się zreflektowała i coś tam mamrocząc pod nosem zaniosła butelki na zaplecze, ale nie mam wątpliwości, ze po naszym wyjściu z powrotem trafiły one do lodówki.

PS Przyszła świeżutka partia Juranda (ważne do stycznia), palce lizać. Po raz kolejny znajduję potwierdzenie prawdy, że pils musi być jak najświeższy.
                      Last edited by żąleną; 2004-08-29, 15:00.

Comment

• konread
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.04
                        • 5

Po raz kolejny pojawiłem się w tym sklepiku. Kiedy poprosiłem o piwo z Łówka Śląskiego i po pytaniu z mojej strony czy aby świeże, pani odrazu zabrała mi też Eire, które wcześniej wyciągnełem z lodóweczki, mówiąc coś pod nosem że to dla stałych klientów, przniosła świeże zarówno Eire jak i Śląskie Książęce

Comment

• bury_wilk
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 2655

Skończyłem zapas Zdrojowego z Konstancina. Po za tym nie ma ciemnego Noteckiego. Za to są Lwówki, Ciechanów w pełnej krasie, jasne Noteckie, inne Konstaciny i wogóle wiele innych.

Lubię kiedy się zieleni
                          Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• sloniatko
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1014

bury_wilk napisał(a)
                            Poza tym nie ma ciemnego Noteckiego.
                            To chyba ja kupiłem ostatnie 1 września było po złotówce, przeterminowane (ponad 10 dni) i nie dało sie wypić - WYLAŁEM
                            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• Ahumba
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.05
                              • 9053

Ja właśnie piję takie przeterminowane 4 dni kupione dziś za złotówkę. Nawet nieźle smakuje
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• radeksone
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2003.11
                                • 2

Niestety i mnie w Michasiu zdarzyło się kupić niewypijalne piwo
                                Raz był to Kunter innym Książence z Lwówka.
                                Na Kuntera trafił mój kolega, zaproszony aby popróbował wynalazków, spróbował i mówi że rzeczywiście bardzo ciekawy kwaskowaty smak
                                na to ja łaps za szklankę, próbuję i ...... piwo do zlewu
                                Książence z "fuzlem" zaobserwowałem jeszcze dwukrotnie.
                                Teraz bardzo uważnie oglądam co kupuję.

PS.
                                dzięki wam po przeprowadzce na Bemowo nie musiałem długo szukać dobrego sklepu
                                pozdrawiam

Comment

Przetwarzanie...