Warszawa, Kobielska 47/51 (Praga Południe), sklep Fizz (zamknięte)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • earl_grey
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.05
    • 203

Dobrze zaopatrzony sklepik no i niepasteryzowany Konstancin 1,30 - to się chwali.

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

W poniedziałek na Kobielskiej był nowy Koźlak z browaru Belgia, oraz Core Beer, warzone przy wykorzystaniu pestek z dyni, tym razem nie z Raciborza, a z Głubczyc. Jeszcze dwa nowe Fratery i to co zwykle czyli Jagiełlo, Ciechanów, Amber (m.in.Złote Lwy) i tochę innych różności. Niepasteryzowanego Konstancina nie było, świeża dostawa ma być w środę. Kierownik mówił, że stara się jeszcze o wyjęcie przed pasteryzacją jakiegoś supermocnego piwa z tego browaru. Osobiście wolałbym raczej coś lżejszego, ale i tego możnaby spróbować .
      Pytałem, czy po wysondowaniu rynku w dwóch warszawskich sklepach, Konstancin chciałby sprzedawać piwo niepasteryzowane na szerszą skalę, ale Szef Fizza w to powątpiewał.

Comment

• kibi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 1875

Mój ulubiony sklep nadal trzyma poziom. Oprócz stale dostępnych piw z Ciechanowa, Konstancina, Braniewa czy Pokrówki pojawił się Kasztelan Niepasteryzowany i Grudziądz: niepasteryzowane Dobre i Kujawskie Żywe, oraz Hubal w bączkach. No i jak zawsze trochę piw z importu- chyba mignęło mi Biłe z Czernichowa.

Comment

• tfur
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2006.05
          • 1310

mieszane mam uczucia. sklep niby niedaleko, podjechałem już po raz drugi. i jak za pierwszym razem - o co poproszę, tego nie ma. można tylko obejrzeć na półce. z dziesięć niecelnych trafień zaliczyłem. niefart jakiś czy co. miałem smak na niepasteryzowane mazowieckie, a wyszedłem z irlandzkim i dubeltowym fratrem, które mogę kupić u siebie pod oknem. no i nie powiem, żebym kupił tanio.
          veni, emi, bibi

Comment

• docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur
            miałem smak na niepasteryzowane mazowieckie.
            a nominalnie jaka cena za ten specjał?
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• kibi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 1875

Niepasteryzowanego Konstancina nie ma na Kobielskiej od dawna. Chyba nie spotkałem go tam po wakacjach. Kiedy był, był sporo tańszy niż na Koszykowej (niestety bez jakiejkolwiek etykiety).
              Ostatnio nie ma również niepasteryzowanego Kasztelana, choć to chyba szerszy problem.
              Na Rudnickiego, gdzie jakiś czas temu bywał regularnie, również go nie ma. Podobno na razie(?) go nie ważą, ale to mógłby potwierdzić ktoś mieszkajacy w ścisłym zasiegu browaru sierpeckiego.

Nie pamiętałem konkretnej ceny za ten Konstancin, ale znalazłem kilka postów wyżej : 1,30 za bączek. Na Koszykowej tak tanio nie było.

Comment

• abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Jak najbardziej warzą jego. Piłem tego Kasztelana tydzień temu.
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kibi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                  Jak najbardziej warzą jego. Piłem tego Kasztelana tydzień temu.
                  Byłem właśnie w sklepie Fizz. Spodziewają się Kasztelana, może jeszcze w tym tygodniu, co potwierdza tą wiadomość.
                  A zaopatrzenie istotnie nie za mocne. Brakowało nawet mojego ulubionego Ciechana Wybornego. Mocny jeszcze był. Usłyszałem o jakimś problemie z Ciechanem. Chyba dotyczył wysokości kaucji za butelki...

Comment

• jwojtynski
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2005.12
                    • 88

Ostatnio pytałem o Jagiełłę - nie mieli nic. Z ciekawostek Kasztelan Mocny i Łomża Wyborowe w bączkach

Comment

• kibi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 1875

Byłem dziś. Z prawdziwych nowości Dawne z Konstancina. Oprócz tego Ciechanów: Wyborne ze świąteczną etykietą, Porter i Pszeniczne z nadrukiem warka 3. No i jeszcze sporo różności (między innymi jakieś importowane świąteczne).

Comment

• tfur
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2006.05
                        • 1310

a ja byłem dziś. dawne jest po dwójce. musi poczekać do wieczora, ale radocha już jest.
                        veni, emi, bibi

Comment

• kibi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 1875

Dziś w Fizzie po raz pierwszy odnotowałem sporą reprezentację browaru Koreb - z pięć czy sześć gatunków. Za to nie było ani Ciechana Wybornego (Mocny był), ani Kasztelana Niepasteryzowanego, które ostatnio były w ciągłej sprzedaży.

Comment

• Jurandofil
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            🍼
                            • 2007.10
                            • 977

plus za Zdrojowe, minus za obsługę

Moją uwagę zwrócił przede wszystkim Konstancin. Tak jak Dawne niepasteryzowane w kilku miejscach w Warszawie jest dostępne, tak Zdrojowe niepastreyzowane wpadło mi w ręcę po raz pierwszy.
                            Niestety obsługę sklepu cechuje bardzo złe podejście do tematu butelek zwrotnych (bynajmniej nie chodzi o film Sveraka ). Licytowanie się i przekomarzanie z nimi o tym czy kształt, wysokość, napisy na etykiecie potwierdzają możliwość przyjęcia przez nich flaszki przeraża mnie
                            Kiedyś praktykowałem u nich wymianę (zwrot) butelek bez etykiet - było troszkę lepiej...
                            Ale ludzie! Nie róbmy jaj z piwnym szkłem!
                            Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                            Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• zAjkA
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.12
                              • 1089

Obecnie wiekszość z Korebu: Baltic, Trendy, Strong z tego co pamiętam. Promocja na Guldena z Jagiełły 1,25zł za 0,5l data przydatności czerwiec 2009 a więc nie przeterminowane. Jest też NAłeczowskie ze Zduńskiej Woli po 2,5zł za 0,33 jasne jak i ciemne.
                              Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• szefunio
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.01
                                • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
                                Promocja na Guldena z Jagiełły 1,25zł za 0,5l data przydatności czerwiec 2009 a więc nie przeterminowane.
                                Czerwiec 2009? Od kiedy to piwa butelkowe mają termin przydatności do spożycia 11 miesięcy? Chyba, że ktoś się pomylił i chodzi o czerwiec 2008.
                                Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

Przetwarzanie...