Grzegorzu zanim nieopatrznie zabrniesz zbyt głęboko w las - pośmigaj nieco po Forum - zapoznaj się nieco z tutejszymi obyczajami i zwyczajami, będzie Ci łatwiej stawiać dalsze kroki w BrowarBizie. Uwielbienie do dobrego piwa już masz, zatem połowa drogi jest już za Tobą
Warszawa, Kobielska 47/51 (Praga Południe), sklep Fizz (zamknięte)
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Dzisiaj się tam przeszedłem i niestety oferta się skurczyła i to dość znacząco. Zostały chyba 2 małe lodóweczki z piwem. Z czego większość zajmuje zagraniczna koncernówka (Staropramen, Zlatopramen, Guiness, Kilkenny, Becks i wiele innych). Z polskich browarów najliczniej reprezentowany Amber, brakuje Konstancina, z Ciechanowa tylko pszenica. Z regionalnych kilka piw z browaru Jagiełło.Comment
-
na pewno jest mniejszy wybór, ale kiedyś większość buteleczek to były egzemplarze wystawowe. po tym, co przeczytałem powyżej, gotów byłem fizz skreślić z listy, a jednak opłaciło się zadzwonić. w każdym razie pobrałem zdrojowce i mazowszaki niepasteryzowane, a tego mi było trzeba (uwaga, mazowieckie wyczyściłem).veni, emi, bibiComment
-
Byłem w tym sklepie w zeszłą sobotę i stałem kilka minut z otwartą gębą z wrażenie ilości gatunków, których nie znam, kilka zakupiłem, i napewno będę odwiedzał jak będę w okolicy. Polecam zajrzeć.Comment
-
Fizz żyje! A p programie Tomasz Lisa widać jak polska opinia publiczna chyli się ku upadkowi. Wybaczcie Szanowni Forumowicze, ale szalenie wstyd mi, że w przyszłym roku kończę tę samą uczelnię, na której zatrudniona jest Pani Magdalena Środa.Comment
-
Co ma piernik do wiatraka.
Żale na poziom merytoryczny/światopoglądowy p. Środy możesz wylewać w odpowiednim do tego dziale:
Comment
-
Obecnie
Właściciel uskarża się na piwny kryzys, ale wybór jest na zadowalającym poziomie, tj. mniej lub bardziej kompletne: Kormoran, Ciechan, Koreb, Cornelius, Jagiełło, Jabłonowo, Witnica, Krajan, Grybów, Konstancin, Amber + import(Niemcy, Czechy, a czasami nawet Litwa i Hiszpania) Niestety brak Gościszewa i Racibórza, przy czym właściciel zarzeka się że jak mu nie przywiozą to sam pojedzie na dalekie południe. Przyjemena dla oka a zwłaszcza portfela jest instytucja okazjonalnych promocji (głównie niepasteryzowane piwo bliskie terminu ważności jak np. Noteckie po 0,99zł)Last edited by Reinmar; 2011-03-02, 22:25.Comment
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Nie inaczej. Braki Gościszewa w okresie zimowym to jak twierdzi typowe(zmniejszona produkcja, do tego nowy rok tj. remanenty w hurtownich + zmiana VAT) Racibórz natomiast, podobno, wymyślił taktykę małej dostępności tj. w małym obszarze, co on potraktował jako wyzwanie.Comment
-
A to nie jest tak, że piwa z Raciborza sprzedają się na tyle dobrze, że potraktowali priorytetowo swoje okolice?JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Odpowiedź jest prozaiczna - po prostu często brakowało piwa w samym browarze. Do tego z dwóch hurtowni sprzedających to piwo, została jedna malutka.Robię to co lubię - produkuję piwo.Comment
-
Już kilka razy odwiedziłem zachwalany przez forumowiczów sklep fizz.
Minusy :
- mała widoczność asortymentu ( chyba ze względu na wielkość sklepu) a co za tym idzie - o wszystko trzeba pytać
- szef sklepu chyba powinien sobie kupić coś na uspokojonie ( raz widziałem jak wydziera się na klienta który długo wybierał ... pizze mrożoną , innymi razy jak opieprzał swoich pracowników )
- możliwość płacenia kartą dopiero od 20 złotych
- bardzo rzadko ktokolwiek odbiera u nich telefon
- personel ( naburmuszony, odpowiadający z łaską na pytania, chcący obsłużyć klienta wedle zasady "im szybciej tym lepiej" ) przez który nie mam ochoty stać w kolejce i czekać na to "jakże miłe obsłużenie"
a teraz..
PLUSY!
+ świetne ceny
+ polskie piwa puszkowe takie jak Kozackie, Górskie, Kowbojskie
+ polskie piwa butelkowe Trybulanskie, Lubelskie, Lubuskie, Magnus, Zawiercie,
+ w końcu jeden dobry pracownik ( taka niska szczupła ekspedienta, chyba córka szefan, jeśli się nie mylę Ania/Hania coś w ten deseń, krótkie włosy) - i porozmawia z klientem i doradzi piwo, i zaprezentuje jakieś nowości, uśmiechnięta i poświeca klientowi czasu tyle ile on potrzebuje. Przez nią zamiast 2 butelek kupiłem 9 - polecam przychodzić jak ona jest bo wie o czym mówi i jest się usatysfakcjonowanym
+ jeśli robi się jakąś imprezę czy potrzebuje się jakiejś większej ilości alkoholu wystarczy przyjść wczesniej i zrobić zamówienie - w umówionym dniu wszystko jest przygotowane w kartonach popakowane z fakturą lub paragonem, a co lepsze jeśli jakiegoś piwa nie ma to właściciel zamawia je na życzenie klienta.
+ otwarte nawet w święta!
+ długie godziny otwarcia od 8 do 24 przez 7 dni w tygodniu
Reasumując - Dziękuję forumowiczom za polecenie tego sklepu - będę tak wpadał regularnie!Comment
Comment