Warszawa, Al. Jerozolimskie 179, Piwiarnia Gambrynus (C. H. Blue City) (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • franekf
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.06
    • 944

Byłem wczoraj - aktualnie jest promocja portera lwowskiego (2.99, przdatność do 19.02 ) i lwowskiej 1715 (po 1.99). Ogólnie to sklep trochę jakby podupadł - wybór piw może i spory, ale prawie każde z nich można bez problemu kupić gdzie indziej i oczywiście taniej (np. w pobliskim Piotrze i Pawle...)
    Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
    http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
    Piwny Janusz bez Teku

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
      ...
      Z piw kupiłem Amber Ale z Krakowa, ...
      Już niedługo znów powróci!

Comment

• MLT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.12
        • 1047

Byłem przy okazji wielkanocnej wizyty w Wwie. Chyba niedługo zamkną ten sklep. Asortyment żaden, a ceny takie jak zazwyczaj. Wygląda na to, że właścicielowi nie chce już sie prowadzic tego interesu.

Comment

• docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
          Byłem przy okazji wielkanocnej wizyty w Wwie. Chyba niedługo zamkną ten sklep. Asortyment żaden, a ceny takie jak zazwyczaj. Wygląda na to, że właścicielowi nie chce już sie prowadzic tego interesu.
          Ceny są nawet wyższe niż były. Pewnie próbują nadrobić marżą. A obok Piotr i Paweł z większym asortymentem i niższymi cenami...
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
            ... Wygląda na to, że właścicielowi nie chce już sie prowadzic tego interesu.
            Jest nowy właściciel, więc początki są nie najlepsze, ale z moich informacji wynika, że o zamknięciu nie ma mowy.

Comment

• major_bien
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2005.03
              • 48

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              Jest nowy właściciel, więc początki są nie najlepsze, ale z moich informacji wynika, że o zamknięciu nie ma mowy.
              a co tam obecnie z polskiego piwa?

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

Nie pytaj mnie to ty jesteś z Warszawy

Comment

• earl_grey
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.05
                  • 203

Dla spragnionych Krakowa dobra wiadomość, jest Dark i Amber a także Krakowiak z Relakspola. Wciąż dużo Reginy, Jagiełło, promocyjnie mały Dublin za 1,53.

Comment

• garbo
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.10
                    • 3

Niestety, piwiarni Gambrynus już nie ma w Blue City...(byłem 30.12.2007)

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

No i całe szczęście, kiedyś musiało to nastąpić!

Comment

• franekf
                        • 2004.06
                        • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                        No i całe szczęście, kiedyś musiało to nastąpić!
                        Nie wiem co w tym takiego szczęśliwego? Fakt że w ostatnich podrygach sklep był słabo zaopatrzony, ale w najlepszych czasach naprawdę można było w nim kupić sporo ciekawych piw, które teraz są niedostępne (choćby Urthel). Poza tym ten sklep zamknęli już chyba z pół roku temu.
                        http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                        Piwny Janusz bez Teku

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

Choćby to, że firma dalej wisi kasę Browarowi Stary Kraków.

Comment

• becik
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

Nie ma ani jednego ani drugiego więc i problemu nie ma
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• franekf
                              • 2004.06
                              • 944

Cóż, ja, podobnie jaki i większość forumowiczów, patrzę (patrzyłem) na ten sklep od strony klienta/konsumenta, i szczerze mówiąc średnio mnie interesują zaległości finansowe właścicieli Gambrinusa. Ale gdyby ktoś był mi winien pieniądze to nie wiem, czy cieszyłbym się z jego zniknięcia (no chyba że byłbym zleceniodawcą )
                              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

Firma zmieniła nieznacznie stopień własności i wypieła się na długi poprzedniej. Nikt z BSK nawet nie śnił o tym, że kiedyś te pieniądze zobaczymy, stąd moje zadowolnie, że ten podmiot wreszcie przestał istnieć. Gambrynus w Krakowie robił to samo i wisiał Relakspolowi i innym firmom. Można być tylko szczęśliwym, że taki złodziej wreszcie przestał istnieć.

Comment

Przetwarzanie...
                                X