Dziś byłem zmuszony pojechać z koleżanką na zakupy do Blue City (takie nowe centrum handlowe, naprzeciwko Carefour Reduta (al. jerozolimskie), tam gdzie sie ludzie zabijali niedawno o dvd), znudzony przechodząc przez kolejne butiki, dojrzałem sklep o mylącej dosyć nazwie "Piwiarnia Gambrynus", gdzie oczywiście Gambrynusa Ciechanowskiego nie sprzedają (pani mi powiedziała, ze "piwo jest niezbyt dobre, więc nie sprowadzają"), choć zamierzają sprowadzać czeskiego Gambrinusa. Sklep mieści się na poziomie "-1".
W Ofercie z Polskich piw:
Koźlak Amberowski (za 4.50zł )
Lwówek Śląski - Książęce za 2.80 (sklep chwali się że jest niepasteryzowane)
Lwówek Śląski Mocne (w bączkach, za 2zł)
Browar Kormoran - Irish Beer oraz Cherry Beer
Frater z Belgii (w czteropaku i na sztuki).
Dodatkowo sklep baardzo ciekawie jest zaopatrzony w piwa zagraniczne, pokusze się o stwierdzenie, że lepiej niż sklep na Polnej.
Mniemam, że w sklepie można nabyć również szklanki i pokale (bo było tego sporo) oraz książki o tematyce piwnej. Za darmo można podebrać sobie wafle (zebrałem tam około 10 różnych!).
Obsługa sklepu bardzo miła, szczególnie jeśli jest to pan, bo pani troszke nie zna się na rzeczy. Bardzo dobre podejście do klienta - sprzedawca zapewnił, że gdy zobaczy, że duża grupa osób będzie się pytać o dane piwo, to sprowadzi (w tym nasza nadzieja! proponuje na początek Gambrynusa z Ciechanowa oraz Krajana Irlandzkie Mocne ).
Z promocji łączonych odnalazłem tam kronenberga (czy jak to sie pisze), 2x0.5 + szklanka i wafel.
No... czuje, że to sklepik z prawdziwego zdarzenia, który może zrobić poważną konkurencję Piwom Świata z Polnej.
I jeszcze jedno, jeśli ktoś wyjdzie z tego sklepu niepocieszony, to zapraszam do delikatesów "Piotr i Paweł", gdzie zauważyłem dziś Łódzkiego Portera w butelce jak i w puszce, Heveliusa classica i kapera (butelka i puszka), a także sporo piw zagranicznych.
A więc Warszawiacy, do Blue City
W Ofercie z Polskich piw:
Koźlak Amberowski (za 4.50zł )
Lwówek Śląski - Książęce za 2.80 (sklep chwali się że jest niepasteryzowane)
Lwówek Śląski Mocne (w bączkach, za 2zł)
Browar Kormoran - Irish Beer oraz Cherry Beer
Frater z Belgii (w czteropaku i na sztuki).
Dodatkowo sklep baardzo ciekawie jest zaopatrzony w piwa zagraniczne, pokusze się o stwierdzenie, że lepiej niż sklep na Polnej.
Mniemam, że w sklepie można nabyć również szklanki i pokale (bo było tego sporo) oraz książki o tematyce piwnej. Za darmo można podebrać sobie wafle (zebrałem tam około 10 różnych!).
Obsługa sklepu bardzo miła, szczególnie jeśli jest to pan, bo pani troszke nie zna się na rzeczy. Bardzo dobre podejście do klienta - sprzedawca zapewnił, że gdy zobaczy, że duża grupa osób będzie się pytać o dane piwo, to sprowadzi (w tym nasza nadzieja! proponuje na początek Gambrynusa z Ciechanowa oraz Krajana Irlandzkie Mocne ).
Z promocji łączonych odnalazłem tam kronenberga (czy jak to sie pisze), 2x0.5 + szklanka i wafel.
No... czuje, że to sklepik z prawdziwego zdarzenia, który może zrobić poważną konkurencję Piwom Świata z Polnej.
I jeszcze jedno, jeśli ktoś wyjdzie z tego sklepu niepocieszony, to zapraszam do delikatesów "Piotr i Paweł", gdzie zauważyłem dziś Łódzkiego Portera w butelce jak i w puszce, Heveliusa classica i kapera (butelka i puszka), a także sporo piw zagranicznych.
A więc Warszawiacy, do Blue City
Comment