A przypadkiem nie jest to już opisany na forum sklep Prince? Adres mają taki sam: Warszawa, Aleja Niepodległości 92/98.
Warszawa, Aleja Niepodległości 92/98, Sklep winno-cukierniczy Alicja
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziA przypadkiem nie jest to już opisany na forum sklep Prince? Adres mają taki sam: Warszawa, Aleja Niepodległości 92/98.
Tam są dwa dobrze zaopatrzone sklepy obok siebie. Mogą mieć ten sam adres bo to ten sam budynek.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Moim zdaniem to dwa różne sklepy, mają różne nazwy (Alicja i Prince) i oddzielne wejścia.
Doszła Pinta Psze Koźlak i jest po 6,95 zł.
A Czechy wyglądają następująco:
Budejovicky Budvar 4,70
Kozel Cerny 5,20
Kozel Medium 4,80
Kozel Svetly 4,80
Cerná Hora Velen 5,60
Cerna Hora Pater 11° 4,70
Svijany 10° 4,50
Svijany 11° Maz. 4,80
Staropramen Nefiltrowany 5,40
Staropramen Granat 6,60
Breznak Svetle Vycepni 4,60
Starobrno Medium 4,60
Holba Serak 4,70
Skalak Tmave 13° 4,50
Skalak Svetly 13° 4,50
Podskalak 3,60
Zlatopramen 11° 4,70
Gambrinus 10° Svetly 5,00
Gambrinus 12° Preminu 6,20
Comment
-
-
Wybór nie jest już tak duży. Jest promocja na Svyturysa, który się jutro przeterminuje (3PLN). Ale skandalem jest, że Czarna Dziura jest mocno trąci kwasowością. Nie jest to może piwo do wylania ale nastąpiła wyraźna utrata smaku. Właściciel trzyma wszystkie piwa czeskie, rosyjskie i trochę polskich na ladzie (chociaż lodówek trochę jest). I ma efekt. Jak się sprzedaje piwo po prawie 6 zł należy o nie (a głownie o klienta) dbać. Napisałem o piwach z terminem przydatności 16.12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedziWybór nie jest już tak duży. Jest promocja na Svyturysa, który się jutro przeterminuje (3PLN). Ale skandalem jest, że Czarna Dziura jest mocno trąci kwasowością. Nie jest to może piwo do wylania ale nastąpiła wyraźna utrata smaku. Właściciel trzyma wszystkie piwa czeskie, rosyjskie i trochę polskich na ladzie (chociaż lodówek trochę jest). I ma efekt. Jak się sprzedaje piwo po prawie 6 zł należy o nie (a głownie o klienta) dbać. Napisałem o piwach z terminem przydatności 16.12.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziOdnoszę wrażenie, że Czarna Dziura po prostu za szybko się zestarzała. Piłem to piwo z tą samą datą jakieś dwa tygodnie temu. Przechowywanie w lodówce niewiele pomogło, w smaku wyczuwalna była owa kwaskowość i ogólne pogorszenie smaku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tofas Wyświetlenie odpowiedziPotwierdzam! Czarna Dziura i 70/- już całkowicie niepijalne niestety. Strasznie szybko...
Comment
-
-
Dziś widziane nowe Komesy (w zestawie ze szkłem i pojedynczo). Jest Pinta łącznie z Końcem Świata.
Alicja to sklep z trochę szerszym asortymentem niż sąsiad Prince, ale warto wstąpić do obu będąc w okolicy.
Porównywajcie ceny- np. w jednym obecnie w dobrej cenie jest Darłowiak, a w drugim podobne w smaku Wrocławskie.
Comment
-
-
Gdyby wpadł wam do głowy hipsterski pomysł wybrania się do tego sklepu z butelkami Ciechana lub Zawiercia na wymianę, to wcześniej sobie je o łeb rozbijcie. Opryskliwa baba za ladą postawi was szybko do pionu:
[Lagerowe]
- Ciechan?! Kiedy u nas ostatnio był Ciechan?!
[Bursztynowe i Stout]
- To jest bezzwrotne.
- Tu jest napisane, że zwrotne.
- Tak naprawdę pan za to nie płacił. [to z ust przynajmniej mile się uśmiechającej pani wyglądającej z zaplecza].
- Aha. Kupiłem to w innym sklepie.
- To pan je odda tam, gdzie pan to kupił! [Tu nadmienię, że odkąd pamiętam, mieli w tym sklepie Zawiercie.]
[Black Boss Porter]
- Co to w ogóle jest?!
Na plus Rohożec w cenach do 4 zł i porter żywiecki za 4,50 zł, ale jest kilka miejsc w Warszawie z dobrym piwem, gdzie obsługa nawet załatwiając odmownie w kwestii butelek, robi to kulturalnie, więc nie będę już więcej zawracał głowy Alicji. Dodam że nie miałem ze sobą swojej tłustej skrzyneczki, która niedawno temu wpłynęła na niskie notowania mojej osoby w Stamalu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi...jeszcze są takie bastiony starego obrządku.
Ubierz dziatki ciepło i na wycieczkę!
Wytłumacz gówniarzerii, jakie dolcze-wita tatuś (i koledzy ) im wywalczył!
Jak te bastiony u nas znikną, będzie trzeba organizować wycieczki... ...na Białoruś?
Comment
-
-
Czechy nadal peklują się na ladzie po lewo, ale zawsze świeżutkie i smaczne. Polska w lodówkach uczciwie ustawiona i zapełniona w rząd czy to pracowity rzemieślnik czy koncern, o średniakach nie wspominając.
PS. Polski koncern namysłowsko-braniewski sprawił firmową lodówę i stoi na lewo od drzwi (koło kokakoli).
Comment
-
Comment