Warszawa, Al. Jerozolimskie 260, Emma

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgrredek
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 315

Warszawa, Al. Jerozolimskie 260, Emma

Wyjeżdżając z Warszawy w kierunku Pruszkowa jest supermarket EMMA. Z polskich piw poza masówką ostatnio jest tylko Olsztyn i Bielkówko, ale wybór piw zagranicznych jest powalający. Można dostać piwa chyba z całego świata. Niestety ceny też są światowe. Ale korzystałem kilka razy z tej oferty chcąc zrobić komuś prezent. Dla tych co już nie wiedzą co robić z kasą są zestawy kilka piw + szklanka lub kufel - ceny od 50 do 120 zł.
    www.collections.pl
    Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5056

Chciałbym ostrzec wszystkich poszukiwaczy wynalazków - patrzcie na daty ważności kupując w Emmie. Wybór zagranicy jest faktycznie powalający, ale na półkach można znaleźć prawdziwe zabytki. Wczoraj robiłem "w tył zwrot" od kasy, gdy doczytałem (oczywiście informując o tym obsługę), że dwa z trzech piw, które po długich namysłach wybrałem są już mocno po dacie (jedno prawie pół roku).
    Z polskich piw widziałem Łomżę Export i Hebana.
    Dick Laurent is dead.

Comment

• Jarek191
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.02
      • 85

Niezłe mają hiszpańskie w litrowej odkręcanej butelce. Nie pamiętam nazwy. A jeśli chodzi o daty to UWAGA !

Comment

Related Topics

Collapse

• Warzywo
        Al. Jerozolimskie 4, Pizza Pod Palmą
        Warzywo
        Obok Emerald Irish Pub, niedaleko dworca Warszawa Powiśle od jakiegoś czasu mieści się pizzeria Pod Palmą. Jak smakuje pizza nie wiem ale wybór piwka z beczki jest niezły a z butelki wręcz dobry. Są piwa czeskie, klasyczne ale tez rzemieślnicze.
        Pinta miesiąca stycznia w miarę dobrej...
        2020-02-03, 10:25
      • ART
        Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
        ART
        Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
        2024-10-12, 20:15
      • ariusz
        Vormann, [Freigeist / Hertl / Emma] Room 309 Trüffel Ale
        ariusz
        Ekstrakt ???% alc. vol. 6,0%
        - Kolor: bursztynowy.
        - Zapach: intensywnosc trufli jest juz wyczuwalna po otwarciu butelki.
        - Piana: niewielka, szybko zniknela.
        - Smak: juz na poczatku smak trufli + pieprzu rozposciera sie wyraznie w ustach. Juz zapach uderza jak bomba. Aromat...
        2019-07-06, 14:47
      • telek
        Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
        telek
        Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
        2023-08-28, 18:07
      • darekd
        De Struise, Pannepeut
        darekd
        Na forum każde z serii Pannepot ma osobny wątek. Poszczególne roczniki są leżakowane w różnych beczkach jako vintage czy grand reserva vintage, jak np. tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-vintage-2011

...
        2023-04-01, 21:39
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...