Wyjeżdżając z Warszawy w kierunku Pruszkowa jest supermarket EMMA. Z polskich piw poza masówką ostatnio jest tylko Olsztyn i Bielkówko, ale wybór piw zagranicznych jest powalający. Można dostać piwa chyba z całego świata. Niestety ceny też są światowe. Ale korzystałem kilka razy z tej oferty chcąc zrobić komuś prezent. Dla tych co już nie wiedzą co robić z kasą są zestawy kilka piw + szklanka lub kufel - ceny od 50 do 120 zł.
Warszawa, Al. Jerozolimskie 260, Emma
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Chciałbym ostrzec wszystkich poszukiwaczy wynalazków - patrzcie na daty ważności kupując w Emmie. Wybór zagranicy jest faktycznie powalający, ale na półkach można znaleźć prawdziwe zabytki. Wczoraj robiłem "w tył zwrot" od kasy, gdy doczytałem (oczywiście informując o tym obsługę), że dwa z trzech piw, które po długich namysłach wybrałem są już mocno po dacie (jedno prawie pół roku).
Z polskich piw widziałem Łomżę Export i Hebana.Dick Laurent is dead.
Related Topics
Collapse
-
Obok Emerald Irish Pub, niedaleko dworca Warszawa Powiśle od jakiegoś czasu mieści się pizzeria Pod Palmą. Jak smakuje pizza nie wiem ale wybór piwka z beczki jest niezły a z butelki wręcz dobry. Są piwa czeskie, klasyczne ale tez rzemieślnicze.
Pinta miesiąca stycznia w miarę dobrej...-
Channel: Warszawa
2020-02-03, 10:25 -
-
Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.
Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...-
Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
2024-10-12, 20:15 -
-
Ekstrakt ???% alc. vol. 6,0%
- Kolor: bursztynowy.
- Zapach: intensywnosc trufli jest juz wyczuwalna po otwarciu butelki.
- Piana: niewielka, szybko zniknela.
- Smak: juz na poczatku smak trufli + pieprzu rozposciera sie wyraznie w ustach. Juz zapach uderza jak bomba. Aromat...-
Channel: Niemcy
-
-
Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
-
Channel: Kujawsko-Pomorskie
-
-
Na forum każde z serii Pannepot ma osobny wątek. Poszczególne roczniki są leżakowane w różnych beczkach jako vintage czy grand reserva vintage, jak np. tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-vintage-2011
...-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment