Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dezir
Wyświetlenie odpowiedzi
Warszawa, Aspekt 79, Leclerc
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dezir Wyświetlenie odpowiedziKtoś może wie, czy pojawił się Atak Chmielu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika uziac Wyświetlenie odpowiedziJuż jest na półkach w dziale piwnym , razem ze starym dziura i odsieczą
Dzięki !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dezir Wyświetlenie odpowiedziDzięki !
Comment
-
-
Właśnie wróciłem objuczony z Leclerca. Pinty w 4 rodzajach:
- Czarna dziura 5,19
- Stare ale jare 5,69
- Dymy marcowe 4,99
- Atak chmielu 5,49
Poza tym świetne promocje:
Z Konstancina
- Mazowieckie niepaster. 2,39
- Czarny Dąb 3,49
butelki z kaucją 0,50
Z Jabłonowa (Manufaktura)
- Trzy zboża 3,69
- Klasztorne 3,79
- Na miodzie gryczanym 3,79
butelki ŻGB ale kaucji nie doliczają
Z Lwówka
- Książęcy 2,49
- Piastowski 2,69
- Koźlik 2,39
butelki z kaucją 0,50
Z Ciechanowa
- Lagerowe 2,29
- Wyborne 2,49
butelki z kaucją 0,50
Z Kormorana
- Rześkie 2,49 (butelki ŻGB, kaucji nie doliczają)
Są dostępne jeszcze zestawy Portera Ciechana w 1 l krachla + pokal za 54,99.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziJest wszystko w tym sklepie i do tego tak 20% taniej niż w sklepach. Cech i Piwonia będą się musiały postarać aby utrzymać się na rynku przy takiej konkurencji bo ofertowo Leclerc może ich dogonić a cenowo wygrywa sporo.
Proponuje tym sklepom żeby wkleiły faktury zakupu chociażby ciechana i lwówka i zobaczycie że ceny na półkach leclerca sa zbliżone do cen zakupów hurtowych innych sklepów. Osobiście widziałem cennik piw dla kerfura i sklepów osiedlowych. piwo w przedziale cenowy 3zł potrafiło być sprzedawane o 50gr taniej do marketu. Problemu nie było bo sklepiki sprzedawały z narzutu 25% a market 40%. Tego piwa już nie ma w kerfurze pewnie dlatego że trzeba było jeszcze za półki zapłacić, a w sklepikach osiedlowych stoi za darmo, no ale to już inna historia. Nie będę pisał marki tego piwa żeby tu nie wytoczyć wojny, ale nie wiem czy inne sklepy w warszawie mają wyjście. Polityka zniszczeniowa tego państwa dobiega końca. Globalizacja przez obcy kapitał spowoduje spustoszenie w naszych polskich sklepikach. Odbije się nam to wielką czkawką. Klientowi na zakupy zostaną markety bo za 5 lat cechu piwonii i innych sklepów już nie będzie. Ceny w marketach wyrównają się do cen sklepów osiedlowych a producentom przyjdzie zapłacić za półeczki, albo wyjazd z marketu. Pieniążki wyjadą za granice, a my biedne polaczki cieszymy się ze dzisiaj jest święto bo mamy piwo w cenie hurtowej. Miłego dnia życzę .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariola_fruwa Wyświetlenie odpowiedzia my biedne polaczki cieszymy się ze...
Comment
-
-
Problem jest systemowy i tkwi w zapętleniu - niskie płace-niskie możliwości-konieczność robienia zakupów w markecie i liczenia każdej złotówki - to z kolei powoduje ciśnienie na niższe ceny/czyli też przychody - to z kolei powoduje presję na niskie płace..."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariola_fruwa Wyświetlenie odpowiedziPanowie tu nie chodzi o błędy lecz o sens rewolucji piwnej. Może to nas zagnać w kozi róg.
Comment
-
-
Znów się zaczyna...
@Mariola_fruwa, przecież nikt Ciebie nie przymusza do robienia zakupów w tym markecie skoro ceny są dla Ciebie stanowczo za niskie. Ja mam do Leclerca podróż przez całe miasto ale jadę raz na miesiąc i robię zapas. Wczoraj wydałem ponad 100 zł na samo piwo, gdybym ten sam zestaw kupił w, jak to określasz "sklepikach", wydał bym co najmniej 150. Więc nie narzekam a wręcz jestem bardzo zadowolony. A żeby nie było off topu to dodam (o czym zapomniałem w ostatnim poście), że Porter Cieszyński jest w stałej cenie 3,99 (butelka. 0,5 l, kaucja 0,35). Taniej się w Wawie nie kupi.Last edited by dadek; 2013-02-24, 18:32.
Comment
-
Comment