Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maga
Warszawa, Aspekt 79, Leclerc
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Maga fajnie by było jakbyś wypełniła profil ,parę słów o sobie nie zaszkodzi
Twoje zdrowieZbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103
Comment
-
-
Jest noteckie (specjalnie z małej litery) ale...pasteryzowane. Gdybym wiedział to nigdy bym nie robił dwóch wypraw do sklepu. Nie zamierzam uczystniczyć w procederze niszczenia piwa niepasteryzowanego w imię wymagań wielkich sklepów i wygody browaru. Pić piwa pasteryzowane z Czarnkowa nie zamierzam i nic wspólnego mieć z nim nie chcę. Gdy jeszcze okaże się, że browar w ogóle poszedł w stronę pasteryzacji piwa to miłość do niego zamienię na nienawiść. Powiem tak - pasteryzowane noteckie to tak jakby ktoś wbił mi włócznię w serce i nią obracał.
W Warszawie bez problemu jest dostępny niepasteryzowany Ciechan i mam gdzieś pastryzowane piwo z Czarnkowa. Mam szczerą nadzieję, że nie będzie się sprzedawać bo mam szczerą nadzieję na obronę piwa niepastryzowanego. Pasteryzacja zabija piwo a ja nie chcę być mordercą.
Trochę patetycznie ale tak to czuję. Powtórzę jeszcze raz - NIE CHCĘ PASTERYZOWANEGO NOTECKIEGO NIGDZIE A W WARSZAWIE W SZCZEGÓLNOŚCI. Pasteryzacją noteckiego poczułem się osobiście zdradzony bo zawsze był to mój ukochany browar i ukochane piwo ale NIEPASTERYZOWANE.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumJest noteckie (specjalnie z małej litery) ale...pasteryzowane. Gdybym wiedział to nigdy bym nie robił dwóch wypraw do sklepu. Nie zamierzam uczystniczyć w procederze niszczenia piwa niepasteryzowanego w imię wymagań wielkich sklepów i wygody browaru. Pić piwa pasteryzowane z Czarnkowa nie zamierzam i nic wspólnego mieć z nim nie chcę. Gdy jeszcze okaże się, że browar w ogóle poszedł w stronę pasteryzacji piwa to miłość do niego zamienię na nienawiść. Powiem tak - pasteryzowane noteckie to tak jakby ktoś wbił mi włócznię w serce i nią obracał.
W Warszawie bez problemu jest dostępny niepasteryzowany Ciechan i mam gdzieś pastryzowane piwo z Czarnkowa. Mam szczerą nadzieję, że nie będzie się sprzedawać bo mam szczerą nadzieję na obronę piwa niepastryzowanego. Pasteryzacja zabija piwo a ja nie chcę być mordercą.
Trochę patetycznie ale tak to czuję. Powtórzę jeszcze raz - NIE CHCĘ PASTERYZOWANEGO NOTECKIEGO NIGDZIE A W WARSZAWIE W SZCZEGÓLNOŚCI. Pasteryzacją noteckiego poczułem się osobiście zdradzony bo zawsze był to mój ukochany browar i ukochane piwo ale NIEPASTERYZOWANE.
Zythum! bardzo spodobał mi się Twój post i uświadomiłem sobie, że piwa jakie aktualnie piję są zamordowane!!
Ratunku! Piję zwłoki!Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Musisz je szybko pochować aby nie uciekły z kuflaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maryhhcoraz to nowych rzeczy sie dowiaduję
Zythum! bardzo spodobał mi się Twój post i uświadomiłem sobie, że piwa jakie aktualnie piję są zamordowane!!
Ratunku! Piję zwłoki!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maryhhRatunku! Piję zwłoki!Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaA co Magdusia na to?Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Zythum - dziwię się Twojej skrajnej naiwności, że sieć handlowa typu Leclerc przyjmie na półki towar o krótkim terminie przydatności do spożycia, jeśli może wziąć "taki sam" o długim...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
[QUOTE=zythum (...) NIE CHCĘ PASTERYZOWANEGO NOTECKIEGO NIGDZIE A W WARSZAWIE W SZCZEGÓLNOŚCI. Pasteryzacją noteckiego poczułem się osobiście zdradzony bo zawsze był to mój ukochany browar i ukochane piwo ale NIEPASTERYZOWANE.[/QUOTE]
A ja chcę i mam. Byłem wczoraj, było noteckie jasne pasteryzowane i ciemne Eire Naturalne (opisane jako niepasteryzowane) z 3-miesięcznym terminem do spozycia.
Kupiłem 6 flaszek tego i tego i dziś już nic nie mam.
Jak komus nie pasuje, że Czarnków w takiej wersji jest, pić go nie musi, mi smakuje bardzo i dziś jeszcze go zakupię na weekendowy zapasik.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
zapomnaiłem jeszcze dodać, że noteckie jasne jest w cenie ok 1,60 zł ciemne chyba 20 groszy drozsze, butelki bezwrotne ale sa to bączki które można gdzie indziej oddać, za taką cenę Czarnków...zyć nie umieraćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Cóż ja pozostanę przy swoim zdaniu. Tylko kilka słów wyjaśnienia. Nie bierzecie pod uwagę konsekwencji. A będą one takie: zaniechanie w ogóle warzenia piwa niepasteryzowanego bo przecież takie są "prawa rynku". Czy nie zdajecie sobie sprawy, że chwilę nie będzie już w ogóle Noteckiego niepasteryzowanego. I dla mnie jest to cios i zdrada którą może kiedyś wybaczę ale z trudem. Jak chcecie aby ludzie poznali co to piwo niepasteryzowane skoro dostają tylko pasteryzowane???
I nie nawiązuję tu do jakości - bo i mnie to pastryzowane smakowało choć znacznie mniej od niepastyryzowanego.
I mogę zrozumieć, że na dalsze odległości browar wysyła piwo pasteryzowane i gdyby tylko tak było i tylko dużym sklepom sprzedawał pastryzowane ale efekt będzie taki, że za chwilę te małe sklepiki które jeszcze walczą i sprzedają niepasteryzowane będą musiały przegrać z konkurencją wielkiego sklepu z piwem pasteryzowanym.
Po prostu spójrzcie na konsekwencje. Browar w Czarnkowie zawsze kochałem za to, że NIGDY (raz ale na krótko więc nie liczę) piwa NIEPASTRYZOWAŁ a terazi on ostatni mnie ZDRADZIŁ. To coś takiego jak reklama na koszulkach Barcelony. Po prostu pod względem ekonomii macie rację ale ja mam jeszcze serce i duszę które zostały zranione. I możecie się śmiać z mojego podejścia ale czy naparwdę niczego się dzisiaj nie da obronić ...
Pasteryzacja w przypadku browaru Czarnkó to dla mnie coś znacznie więcej niż prawa rynku, dla mnie to BÓL w sercu.
Zaznaczam, że jest to tylko moja opinia i wbrew początkowym słowom napisanym w rozgorączkowaniu Życzę Browarowi jak najlepiej. Szkoda, że już bez mojego udziałuTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
Comment