Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariola_fruwa
Wyświetlenie odpowiedzi
Warszawa, Aspekt 79, Leclerc
Collapse
X
-
Last edited by becik; 2013-02-24, 18:36.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Każdy kupuje tam gdzie chce, za ile chce i ile chce. Ograniczeniem jest tylko wola i pieniądze.
I dobrze że piwo jest zarówno w dużym jak i małym, tylko fakt jest taki że mały osiedlowy sklepik nie przebije się cenowo i na starcie jest przegrany. Musimy sobie przyswoić fakt że w tym osiedlowym z reguły będzie drożej. Bez sensu jest pisanie że ktoś musi się postarać bardziej, bo tego nikt nie przeskoczy A do rewolucji piwnej potrzeba nam jak najwięcej punktów z dobrym piwem .
Comment
-
-
To jest temat o sklepie, a nie o rewolucji piwnej, cenowej czy jakiejkolwiek. Proszę skupić się na asortymencie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika actimel10 Wyświetlenie odpowiedziCzy są może dostępne Imperium Atakuje iViva la Vita?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariola_fruwa Wyświetlenie odpowiedziCech Piwonia i wszystkie sklepy nigdy nie postarają się jak leclerc bo to jest walka z wiatrakami. Leclerc dostaje niższe ceny od sklepów stacjonarnych. Jak nie niższe ceny to opłatę marketingową. Jak zwał tak zwał.
Proponuje tym sklepom żeby wkleiły faktury zakupu chociażby ciechana i lwówka i zobaczycie że ceny na półkach leclerca sa zbliżone do cen zakupów hurtowych innych sklepów. Osobiście widziałem cennik piw dla kerfura i sklepów osiedlowych. piwo w przedziale cenowy 3zł potrafiło być sprzedawane o 50gr taniej do marketu. Problemu nie było bo sklepiki sprzedawały z narzutu 25% a market 40%. Tego piwa już nie ma w kerfurze pewnie dlatego że trzeba było jeszcze za półki zapłacić, a w sklepikach osiedlowych stoi za darmo, no ale to już inna historia. Nie będę pisał marki tego piwa żeby tu nie wytoczyć wojny, ale nie wiem czy inne sklepy w warszawie mają wyjście. Polityka zniszczeniowa tego państwa dobiega końca. Globalizacja przez obcy kapitał spowoduje spustoszenie w naszych polskich sklepikach. Odbije się nam to wielką czkawką. Klientowi na zakupy zostaną markety bo za 5 lat cechu piwonii i innych sklepów już nie będzie. Ceny w marketach wyrównają się do cen sklepów osiedlowych a producentom przyjdzie zapłacić za półeczki, albo wyjazd z marketu. Pieniążki wyjadą za granice, a my biedne polaczki cieszymy się ze dzisiaj jest święto bo mamy piwo w cenie hurtowej. Miłego dnia życzę .
Koszt dojazdu z Ursynowa na Kwitnącą samochodem w obie strony to ok. 40 zł. Ile piwa trzeba kupić, aby ten dojazd się opłacił? Oczywiście można poświęcić pół dnia i targać piwa w plecaku na Ursynów , ale to razej dla młodszych piwoszy. Do tego w Piwonii zamawiam w Internecie i i wieczorem mam dostawę za darmo do domu. Tego żaden supermarket nie przebije. O los tego wspaniałego sklepu jestem na razie spokojny.
Comment
-
-
Ja mieszkam na ul. Broniewskiego blisko mam do blaszaka i do leclerka :] Tak jak dla ciebie nie istnieje leclerc tak dla mnie piwonia.
Ostatnio zauważyłem ciągły brak Gościszewa w leclercu.To samo tyczy się innych sklepów.
Wiecie coś może w tym temacie??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziMieszkam na Ursynowie i dla mnie ten LeClerc nie stanowi żadnej konkurencji dla Piwonii.
Koszt dojazdu z Ursynowa na Kwitnącą samochodem w obie strony to ok. 40 zł. Ile piwa trzeba kupić, aby ten dojazd się opłacił? Oczywiście można poświęcić pół dnia i targać piwa w plecaku na Ursynów , ale to razej dla młodszych piwoszy. Do tego w Piwonii zamawiam w Internecie i i wieczorem mam dostawę za darmo do domu. Tego żaden supermarket nie przebije. O los tego wspaniałego sklepu jestem na razie spokojny."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziMieszkam na Ursynowie i dla mnie ten LeClerc nie stanowi żadnej konkurencji dla Piwonii.
Koszt dojazdu z Ursynowa na Kwitnącą samochodem w obie strony to ok. 40 zł. Ile piwa trzeba kupić, aby ten dojazd się opłacił? Oczywiście można poświęcić pół dnia i targać piwa w plecaku na Ursynów , ale to razej dla młodszych piwoszy. Do tego w Piwonii zamawiam w Internecie i i wieczorem mam dostawę za darmo do domu. Tego żaden supermarket nie przebije. O los tego wspaniałego sklepu jestem na razie spokojny.
Co prawda Purc - przy Twoim przerobie, to może by się opłaciło, tym bardziej, że różnica w cenach Pint to prawie 2 złote na butelce.
My czasem podjeżdżamy do Leclerca, ale z racji odległości takie świeto nie bywa zbyt często...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Dzisiaj ich odwiedziłem, z zagranicy mieli:
- Anderson Valley Imperial IPA,
- Anchor (Steam Beer, Porter),
- Flying Dog Kujo Coffee Stout,
- Z Belgii (La Trappe, Chimay, Cuvee de Trolls, La Divine) + jeszcze kilka innych
- Schlenkerla Marzen,
Poza tym spory wybór piw polskich.
Chyba nie muszę dodawać, że wszystko w bardzo dobrych cenach (np. Atak Chmielu za 5,49)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika psik Wyświetlenie odpowiedziW Cechu Piwnym już mają.
Comment
-
Comment