4,79 czy jakoś tak, w każdym razie mniej niż 5 zł
Warszawa, Aspekt 79, Leclerc
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziDoctor Brew 6,19
Pojawienie się AleBrowaru to najprawdopodobniej pokłosie zacieśnienia współpracy AleBrowaru z Gościszewem, które w ofercie Leclerca była obecne od dawna.
A po stronie zagranicznej pojawiło się Affligem Blond importowane oficjalnie przez Grupę Żywiec w cenie 4,89.
Comment
-
-
Taki mały "hint". Jak czegoś nie ma to można poprosić żeby sprawdzili na zapleczu czy jeszcze mają i przynieśli, kilka razy tak mi się udało kupić coś czego na półkach już nie było. Akurat wejście na magazyn jest przy samym dziale piwnym. A poszukującym Portera Łódźkiego polecam http://www.browar.biz/forum/showthre...=71450&page=12 , jest w stałej ofercie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziNo i super. Dobre piwo w normalniejszych cenach to jest to.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziWiesz dobrze, że Leclerka na to stać.
Mnie kieszeń Leclerka nie interesuje tylko moja, skoro mogę to samo piwo kupić za 6 zł, nawet i za 5 z groszami zamiast 8-10 zł w sklepach specjalistycznych, to chyba logiczne, że wybiorę opcje tańszą.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziUważasz, że Leclerk dopłaca do tych piw?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziWiesz dobrze, że nie dopłaca. Ale tam jest mleko, chleb, wiele innych rzeczy pierwszejszej potrzeby
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziJa tam tylko po piwo jeżdżę, chyba im się opłaca skoro za tyle sprzedają.
Tu większa marża , tam mniejsza, interes idzie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA ilu tam po piwo jeździ?
Tu większa marża , tam mniejsza, interes idzie.
P.S. Nie potępiam - sam czasem korzystambigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi...P.S. Nie potępiam - sam czasem korzystamVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziWielu świadomych piwoszy jeździ po piwo, ale to prawda - odbiją sobie na nieświadomej piwnie tłuszczy na innych produktach, a i ci "świadomi" przy okazji zakupów piwnych też zapewne kupią coś innego poza piwem, niekoniecznie po najniższej cenie - taka strategia supermarketów...
Nie odbijają sobie na bułkach, mleku czy kawiorze.
Markety negocjują ceny z producentami lub dystrybutorami, którzy albo się zgadzają na niższą marżę kosztem wyższej sprzedaży albo nie. Niektórzy się na tym przejechali.
Jeden z dystrybutorów opowiadał mi parę lat temu, że miejscowy Leclerc /z tego co wiem działają na zasadzie franczyzy i każdy jest niezależny - stąd różnorodność asortymentu/ kazał sobie dodatkowo wykupywać miejsca na półkach.
Sklep specjalistyczny nie może sobie pozwolić na to i nie ma co tego krytykować, tak samo jak nie trzeba tam kupować.
Comment
-
-
Wszystko to niby prawda co piszesz ale...nie przy takiej skali. Przy kilku kartonach nie ma mowy o żadnych specjalnych negocjacjach. Może producent obniży cenę o kilka procent ale tu są różnice 50% procent. Cena np.: Dr Brew w sklepie oddalonym przystanek od Leclerca to pona 10 złotych (słownie DZIESIEĆ), a Pinty są od 8 w górę.
Nie jest to na pewno wynikiem wynegocjowanej różnicy u producenta."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment