w tymże sklepie dostępny również Brok ,Kasztelan,Ujazdów Zamkowe i Mocne,czeski
Bartnik,PilsnerUruqell,Wojak (to mi narazie prrzychodzi do głowy z tych nieco żadziej spotykanych) plus oczywiscie piwa ogólnodostępne
Sklep (Społem WSS Wola) znajduje się przy Wysockiego 6, a nie 7, czyli po drugiej stronie ulicy. Pod numerem 7 jest stary bazarek i wulkanizacja. Natomiast parę kroków obok pod numerem 4 oprócz wspomnianego samu są delikatesy z piwami z Ciechanowa (wczoraj był tylko Ciechan Wyborny i Porter)
Ostatnia zmiana dokonana przez latajacy13; 2005-08-15, 15:12.
Być może pomyła w końcu mieszkam tam od urodzenia
Charakterystyczny budynek nie tudno zgadnąć ze jest tam sam Wss Społem
(akutat Wola choć sklep na Pradze Północ/Bródnie)
Natomias piwa ciągle aktualne-Amber Żywe za 3,30,cały wybór ciechanowa za wyjatkem
jak na razie Miodowego,lekki Kasztelan,Namysłow,czeski Bratnik,Sambor Brok.
Nieco wcześniej w przejściu pod blokiem na Wysockiego 2 mają jakąś Łomżę w bączkach.
W okolicy w przejściu pod blokiem na Ogińskiego 3 jest Kasztelan Mocnyi butelkowy
Frater.
Nieco dalej idąc Wysockiego na rogu Bazyliańskiej jest sklep spółdzielni "pelcowizna"
tam można dostać łódzkiego "Goolmana" zwykłego i mocnego (we wszystkich sklepach tej spółdzielni,jest jeszcze jeden na Bródnie nie pamietam ulicy niestety.
Idąc Bazylianską w stronę Kondradowicza na początku Kondradowicza w samie przy aptece jest Karpackie,Karpackie Mocne i Sokół.
Idąc dalej Kondradowicza można trafić do Lider Prica-tam duży wybór piw produkowanych dla nich przez między innymi browarBelgia np.1410 i duzo innych,kilka piw smakowych-
wisniowe,malinowe,bananowe,łódzki Lodowar,sporo tanich czeskich piw w dużych plastikowych butelkach,coś czeskiego w szesciopaku,no i przede wszystkim bardzo dobre
piwo pszeniczne z browaru z Frankfurtu nad Odrą.
Stamtąd już niedaleko do Carrefoura na Głebockiej-tam między innymi Kożlak z Juranda,pszeniczne trójpaki z Jabłonowa,ukraiński Oblon....
Z Bródna niedaleko linią 112 dojazd do Hali Marymont 10 minut a tam Lwówek Śląski.
Ostatnia zmiana dokonana przez perzan; 2005-08-15, 15:55.
Comment