Zakupiłem karton który powoli znika przy najpierw Chabrolu a teraz Polańskim. Oj rany ale rano będę się czuł
Warszawa, Okopowa, Bomi (C. H. Klif)
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Jest świetnie. Poza koncernowymi są m.in. Amber Koźlak, Żywe, Noteckie jasne i ciemne, Lwówek, Kaper i Kiper i inne takie..., Obolon, czeskie jasne i ciemne, francuskie czy belgijskie, brytyjskie. Dość mało niemieckich, ale od wyboru głowa boli (takiego wyboru w dużym sklepie jeszcze nie widziałem). Ceny nie koniecznie korzystne (np. Lwówek po 2,99, Beamish 5,49).
Comment
-
-
W Klifie doszły jeszcze Porter Staropolski (2,59 zł za 0,33 l) i Czarna Fortuna (3,99 zł za 0,5 l). Są też zestawy Obołonia - 2 piwa (Pszeniczne & Bile / Aksamitowe & Magnat) + odpowiednia szklanka + wafel. Cena około 17 zł.
W porównaniu z tym sklepem, ten w Jupiterze jest biedny...Ostatnia zmiana dokonana przez Wujcio_Shaggy; 2005-04-25, 10:00.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
W Klifie nie ma już Fortuny. Za to Złote ze Staropolskiego i Porter z tego browaru. Plus kilka innych polskich i ogromny przegląd piw belgijskich. Ale ceny toTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Klif - promocja Christmast Ale za 4 PLn, termin przydatności do września.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Klif - Noteckie, Staropolskie, Jurandowe Koźlaki. Trochę innych polskich i ogromny wybór piw niemieckich włącznie z klasztornymi. Ceny spore ale ...To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Byłem dziś. Piw zagranicznych zatrzęsienie, parę pszeniczniaków, których nie piłem. Korrciło strasznie, ale zaciskam ostatnio pasa i ciężkim bólem się powstrzymałem.
Ale z polskich - uwaga - RYCERZ z Gościszewa, niestety w bandyckiej cenie 3,59/but. Jest także Okocim Zagłoba w butelkach i puszkach. To ostatnie nawet w lodówce.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Obecnie dostępnych jest kilka ostatnich buteleczek trapista Achel double (10 pln). Po Rocheforcie 8 i 10 ostały się jedynie puste miejsca i metki z cenami. Na promocji bittery Bombardier i John Bull po 7,99 pln. Generalnie na półkach trochę bardziej pustawo niż zazwyczaj wiec może niedługo jakaś dostawa nowości?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Tym razem zastałem puste miejsce po Rocheforcie 6. Dostępne natomiast były 8 i 10. Z Trapistów był jeszcze Orval i Chimaye oczywiście. Po dłuższej przerwie na półki zawitały La Trappy w pełnej palecie. Ja się skusiłem na Quadruppla 0,75 za 19 pln. Z polskich ciekawostką były jasne GAB-y 10 i 12 ale już ostatnie sztuki...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Byłem dziś, asortyment się nieco poszerzył - są wszystkie Chimay'e (małe i duże), Orval (ok. 8 złotych), Rochefort'y 6 i 10 (przy czym 6 już niewiele było na półce), komplet La Trappe łącznie z Bockiem (tylko 0,75 za 18 zł.) i Witem (tylko małe, chyba ok. 7 zł.), jest też Duvel.
Z Czech pojawił się Cerveny Drak ze Starobrna (5,5 zł), Kelt (ok. 5 zł, o dziwo w butelkach z patentem!! myślałem że już do takich nie leją), Bażant w butelkach 0,33.
Poza tym kilka ciekawych piw z Wysp w cenach ok. 25 złotych niestety (nazw nie pamiętam...), z niemieckich ciekawszych Berliner Kindl (7 zł), Aventinus Weizenbock (12 zł), Dithmarsher pils i urtyp (ok. 6 zł).
Zauważyłem jeszcze kaisera (Fastyp chyba, jasny w każdym razie), Zipfera, dwa Coopersy (stout i Sparkling ale), tuborga (5 zł) i kilka lagerów. Ogólnie mówiąc jest w czym wybierać.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Odwiedziłem wczoraj, z ciekawszych rzeczy pojawiły się koźlaki Einbecker'a (dunkel, hell i mai-bock), był też Alt Diebelsa, poza tym jakiś zestaw piw w drewnianej skrzynce - 9 butelek za 94 złote, z tego co dojrzałem to w zestawie dominowały lagery. Z polskich były jeszcze resztki podwójnego Fratra, pszenicy już nie było, zauważyłem też Złote Lwy.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Nie wiem czy żartujesz czy piszesz serio, ale nie była to typowa skrzynka - raczej coś jakby drewniane pudło z przegródkami z wyciętymi w bocznych ściankach otworami zeby było widać co jest w środku. Wyglądało to dość pancernie, ale nie przypominało drewnianych skrzynek w jakie jest pakowany np. czeski Bernard.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Zajrzałem dzisiaj. Skrzynki były, ale oglądając ich zawartość odniosłem wrażenie, że służyły po prostu wypchnięciu zalegającego piwa... Skrzyneczki, i owszem, całkiem sympatyczne, stylizowane na bardzo stare, ale zawartość - najpopularniejsze piwa pozbierane z oferty "Piw Świata". Rzuciłem tylko okiem, nie liczyłem ilości butelek w skrzynce - ale wydaje mi się, że kupując osobno butelki z półki sklepowej sporo by się zaoszczędziło...
Poza tym, to co pisze franekf: wyglądały raczej na sklecone drewniane pudełka...Ostatnia zmiana dokonana przez Dreamer; 2007-08-22, 21:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziNie wiem czy żartujesz czy piszesz serio, ale nie była to typowa skrzynka - raczej coś jakby drewniane pudło z przegródkami z wyciętymi w bocznych ściankach otworami zeby było widać co jest w środku. Wyglądało to dość pancernie, ale nie przypominało drewnianych skrzynek w jakie jest pakowany np. czeski Bernard.
Comment
-
Comment