Nic się nie stało. Gdyby zawartość była ciekawa, to już pewnie by taka skrzyneczka stała u mnie w domu, a tak napisałem o niej po prostu jako o ciekawostce, bo w sumie takie "opakowania" widuje się nieczęsto w polskich sklepach. Twoje zdrowie
Warszawa, Okopowa, Bomi (C. H. Klif)
Collapse
X
-
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
-
-
A mnie bardziej interesują te koźlaki Einbecker'a. Jaka pojemność i cena?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziA mnie bardziej interesują te koźlaki Einbecker'a. Jaka pojemność i cena?Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Zmiany w asortymencie niewielkie, z piw których przy ostatniej wizycie nie stwierdziłem pojawiły się piwa z Ambera (Harde, Classic i Mocny), z ciekawszych dwa Maisel's Wiesse - Klar i jasny Hefe.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Odświeżam temat. Byłem przedwczoraj. Oferta piw zagranicznych w miarę szeroka, chociaż osobiście się nie skupiałem na nich. Ucieszył mnie zestaw piw z Ciechana: Wyborne, Mocne, Miodowe i Pszeniczne, które wylądowały w koszyku. Poza tym do do kupienia produkty z Bielkówka, m.in. Grand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziOraz reaktywowany Cooler cytrynowy i jabłkowy (butelka + puszka).
Comment
-
-
Widzę, że temat tego sklepu jakoś dziwnie wygasł, a szkoda – bo jest on naprawdę godny uwagi.
KLIF - Bomi to jedyny sklep w Warszawie, jaki znam, który od dawna - a robię w nim zakupy od 2000 r. - ciągle utrzymuje dział PIWO na tak wysokim poziomie z bardzo dużym wyborem piwa z całego świata. Dzięki niemu miałem możliwość wypić już nie jedną butelkę ciekawego - egzotycznego piwa, która niedociera do przeciętnego piwosza. Mam to szczęście, że robię w tym sklepie bardzo często zakupy spożywcze i bywam w nim naprawdę często, bo nieopodal niego mieszkam. Oczywiście są czasem pewne przestoje i asortyment się wyczerpuje, ale widać, że od dawna kierownictwo dba o ten dział.
Nie ukrywam, że duży wpływ ma na to klientela, która robi w nim zakupy, a mówiąc tak ogólnie jest to światek medialny - artyści, politycy i tym podobni. Co do cen to już teraz wiadomo, dlaczego są tak wysokie, ale mimo wszystko jest to jeszcze do przeżycia. Wiadomo, że jeśli chcemy napić się MAMROTA to nie wybierajmy się na zakupy do KLIFA, ale tak prawdę mówiąc to i taki klient znajdzie tam coś dla siebie i wyjdzie ze sklepu zadowolony.
Jeśli jesteście zainteresowani to od czasu do czasu mogę zdawać Wam relację z tego, co aktualnie stoi tam na półkach, ale muszę się do tego przygotować - bo, pomimo, że jestem birofilem to nie zaśmiecam sobie głowy nadmiarem informacji, co do aktualnego asortymentu i cen piwa.piwoMAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwoman Wyświetlenie odpowiedziJeśli jesteście zainteresowani to od czasu do czasu mogę zdawać Wam relację z tego, co aktualnie stoi tam na półkach, ale muszę się do tego przygotować...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
W promocji jest Imperial Grand Porter po 3,79. Także holenderska Bavaria w puszce po 2,99.
Z innych piw: z Ambera Żywe, Złote Lwy i Koźlak, z Krajana Irlandzkie Mocne, Irlandzkie Zielone i Miodowe, z Konstancina Dawne, Mazowieckie i Bardzo Mocne oraz Kamasutra z GABa. Poza tym szeroki wybór zagranicy."Kto wcześnie się z łózka zbiera,
Ten wcześnie umiera."
(-)Terrence Pratchett
Comment
-
-
Kolejna wizyta w Bomi w pobliskim Klifie zaowocowała nie tylko zakupem tego zestawu z całkiem niezłym Tysquallem, ale również ciekawymi spostrzeżeniami odnośnie zawartości półek w dziale piwnym.
Otóż w tym warszawskim sklepie Bomi pojawiły się piwka z Browaru Kormoran w Olsztynie. Udało mi się zauważyć: Miodne, Orkiszowe z Miodem, Porter Warmiński, Rześkie, Warmiak i chyba coś jeszcze. Z innych nowości w tym sklepie: Cornelius Baltic Porter, Cornelius Ale Ale, Cornelius Greaner Bio-Up, Cornelius Weizen Bier. Poza tym kilka smakołyków z Konstancina, trzy rodzaje Weihenstephanera, sporo wyspiarskich ale i cała masa ogólnodostępnych piw z Polski, Niemiec, Czech, Ukrainy i innych państw.
Powiem jeszcze, że jakieś 2 m-ce temu kupiłem tam Schöfferhofer Dunkel Weizen za 2,99 zł Warto czasem odwiedzić ten sklep.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzitrzy rodzaje Weihenstephanera,
Comment
-
Comment