Byłem w Bomi w Jupiter Centrum (na Towarowej 22) no i cóż - jak na Bomi, cienizna. Z rzadziej spotykanych polskich tylko Porter EB w butelce, no i Porter Królewski, ale tego akurat ostatnio coraz częściej widać nawet w małych sklepach. Słabiutka reprezentacja Czech (chyba tylko Staropramen), ze cztery drogie pszeniczne (np. puszkowy Paulaner za 7 zł., podczas gdy w żadnym supermarkecie nie widziałem go za więcej niż 5), kilka mnichów z Belgii, dwa rodzaje Fischera.
Warszawa, Towarowa 22, Bomi (Jupiter Centrum) [zamknięte]
Collapse
X
-
Byłem w piątek w Bomi w Jupiterze i wyszedłem zdruzgotany. Wybór piw piękny (niestety tyczy się to raczej zagranicznych), a ja miałem fundusze bardzo skromne. Z krajowych, takich, co nie ma ich wszędzie indziej, to jest Perła (zwykła, Mocna, Zwierzyniec), Hevelius, Kaper, porter z Żywca, Frater z Belgii i jeszcze kilka. Co ciekawe, Frater stoi pomiędzy piwami zagranicznymi.
A co do zagranicznych, to nie aż mnie skręciło na widok 5 litrowego Lowenbrau'a i takiegoż Paulanera. Lowenbrau, którego w Warszawie ostetni raz widziałem, nie pamiętak już kiedu, jest też w wersji pszenicznej. Po za tym można sobie powybierać, bo jest z czego. Widywałem sklepy z większym wyborem piw, ale warto tu zajrzeć i coś nabyć. Tylko te ceny...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
-
-
Dzisiaj widziałem pełną ofertę Kormorana, Konstancina, wszystkie Corneliusy, Kiper Honey Extra Strong, Koźlak, Żywe, Grand Imperial Porter, Remus z Ambera,
Niedaleko wejścia na dziale warzywno-owocowym osobna lodówka wyłącznie z piwami z Kormorana i Konstancina.
Ceny umiarkowane, więc warte odwiedzin wolskie źródełko.
Comment
-
-
Sieć padła.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To kicha, ten katowicki też pewnie już zamknięty. Nie było wyprzedaży ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziSzkoda. Wybór piw mieli akurat przyzwoity. Dyskonty ich wykończyły.
Ceny faktycznie oddstaszały, szczególnie takich produktów które można kupić w Auchan za 30% taniej.
Robiłem tylko zakupy artykułów niespotykanych gdzie indziej, np serki ołomunieckie, świetny wybór przypraw...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziA ten pobliski Bomi w Klifie jeszcze działa czy już cała sieć upadła?
Comment
-
Comment