Warszawa, Lanciego 11A, U Grubego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darek99
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.04
    • 2147

Też byłem dzisiaj w tym sklepie i zakupiłem piwo Dawne , zrobiłem większy zapas na święta łaskawie zostawiając jedną butelkę dla Docenta

Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
    Epikur z Samos.

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Kosher, nie bądź świnia! Na Służewiu ostatnio często posucha.

Comment

• kosher
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2005.04
        • 2313

na razie nie zapeszajmy- jak pojawi się 27-28.12. dam napewno znać
        a z posuchą na Służewiu to fakt- trzeba się czasem dobrze naszukać, żeby uniknąć masówki

Comment

• docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
          Też byłem dzisiaj w tym sklepie i zakupiłem piwo Dawne , zrobiłem większy zapas na święta łaskawie zostawiając jedną butelkę dla Docenta

http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=37128
          Ja kupiłem dwie butelki, jedną łaskawie zostawiając innym...mamy jednak dobry odruch
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• tfur
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2006.05
            • 1311

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
            przecież po jedną butelkę na bielany się nie wybiorę...
            to oczywiście nie na bielanach, ale i tak daleko, chociaż, jakby się tak zastanowić, nieco bardziej po drodze. mam nadzieję, że to początek ofensywy konstancina, który na razie uderza na południowe dzielnice, a potem zaleje resztę miasta.
            ps. nie ma jak zacytować samego siebie! licznik tyka...
            veni, emi, bibi

Comment

• docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

to oczywiście nie na bielanach, ale i tak daleko, chociaż, jakby się tak zastanowić, nieco bardziej po drodze. mam nadzieję, że to początek ofensywy konstancina, który na razie uderza na południowe dzielnice, a potem zaleje resztę miasta.
              ps. nie ma jak zacytować samego siebie! licznik tyka...
              Uderz do sklepu przy metrze Racławicka (opisywanego już w tym dziale). Bliżej niż do Grubego a i Konstancin zawsze był tam dostępny więc jest nadzieja że i niepaster będzie.
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• kibi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 1875

panowie, strzygę uszami z ciekawości. co to takiego to 'dawne'. niepasteryzowane mazowieckie specjal? jeśli ktoś widział tę nowość gdzieś jeszcze w stolicy, bardzo poproszę o namiary. przecież po jedną butelkę na bielany się nie wybiorę...
                Z Saskiej Kępy będziesz miał bliżej na Kobielską. Dziś kupiłem tam Dawne.

Comment

• tfur
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2006.05
                  • 1311

dzięki za oba typy. pewnie pojadę do fizza - po raz trzeci i oby wreszcie nie na próżno! ale najpierw zajrzę do swojego "dostawcy" na zwycięzców. zwykle nieprędko nadążają za nowościami, ale kto wie?
                  veni, emi, bibi

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

Pojawił się Ciechanów: Pszeniczne, Wyborne i Mocne. Oprócz tego jak zwykle terminowy i obecny Konstancin (Dawne chyba zasmakowało, bo jest go sporo), mocna Łomża w bączku i pozostały standard.
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Maidenowiec
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2287

Pojawił się "plagiatowy" Koźlak z Browaru Belgia za 4,70pln.

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

Sklepik rzeczywiście fajny pod względem asortymentu
                        Gorzej, że nie zwraca zupełnie uwagi na termin przydatności do spożycia, a przy asortymencie niepasteryzowanym stanowi to niejaki problem... Tak dla przykładu, mnie spotkała wczoraj wątpliwa przyjemność kosztowania piwa Dawnego trzy tygodnie po terminie do spożycia. Śmierdziało kwasem i nie smakowało wcale - było o-k-r-o-p-n-e!

Chwalę więc sklep, ale radzę podchodzić z mocno ograniczonym zaufaniem do lodówki pełnej niepasteryzowanego piwa....
                        Last edited by Małażonka; 2008-02-12, 10:41.

Comment

• Maidenowiec
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 2287

O proszę, a mi się nigdy nie przytrafiło, mimo, że pewnie ze 3 razy w tygodniu tam kupuję. W każdym razie, czemu się nie pochwaliłaś, że zawitasz na Natolin ? 7 minut piechotą i bym podrzucił Ci nasze bitterk'i

Comment

• Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

Ostatnio często bywam na Natolinie, przynajmniej raz w tygodniu,...
                            No, by nie tylko OT - masz szczęście - moja pierwsza wizyta "U Grubego" i od razu wpadka

Comment

• Maidenowiec
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.07
                              • 2287

To się po prostu nazywa niefart. Ale swoją drogą to ciekawe, bo Dawne to raczej na pniu schodziło.

To daj znać na PW jak będzie wyprawa na Natolin, coś w piwnicy powinni się już znaleźć

Comment

• Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

Z przyjemnością....

A swoją drogą, to nie jestem pewna, czy Dawne tak na pniu schodzą, gdyż albowiem z czterech Dawnych jedno było z teminem przydatności do 22.01.2008, a trzy pozostałe z teminem do 11.02.2008 (czyli niby w terminie, ale na granicy). Albo ktoś celowo starszą partię przesunął do przodu by się jej pozbyć, albo naprawdę niefart mam obrzymi i jedyny w swoim rodzaju
                                Nic, ja tam mam nauczkę na przyszłość: U Grubego - trzy razy sprawdzę zanim zapłacę, a jak termin będzie już za nami - z dziką rozkoszą zwrócę uwagę sprzedającym

Comment

Przetwarzanie...
                                X