Pojawił się ekologiczny pszeniczniak z Neumarkter Lammsbrau, kosztuje co prawda 6,50, ale wg mnie jest kapitalny. Dodatkowo lodóweczka elegancko wypchana po brzegi standardem plus powrotem niektórych piw jak Lwowski Porter.
Od dziś u Grubego nowości z mikrobrowarów Bawarii - na początek pojawiły się trzy rodzaje Wagnera - Weisen (moja ulubiona pszenica i najlepsza z bawarskich), Dunkel i Lager.
Pyszności
Od ponad roku w sklepie U grubego nie ma już piwa z Konstancina a jedynie z Ciechanowa. Wybór jako taki trochę piwska masowego i lokalnego ja osobiście polecam oczywiście perłę z lublina jak rownież Nałęczowskie z Chełma jest niesamowite i w małej butelce. Ceny piw w sklepie u Grubego nico zawyżone ale dla dobrego piwka warto wydać nieco więcej .....
Od ponad roku w sklepie U grubego nie ma już piwa z Konstancina a jedynie z Ciechanowa. Wybór jako taki trochę piwska masowego i lokalnego ja osobiście polecam oczywiście perłę z lublina jak rownież Nałęczowskie z Chełma jest niesamowite i w małej butelce. Ceny piw w sklepie u Grubego nico zawyżone ale dla dobrego piwka warto wydać nieco więcej .....
Tak nie za bardzo rozumiem dlaczego można perłę z Lublina polecać albo co takiego niesamowitego jest w Nałęczowskim
Oferta Piwek u grubego
Po wejściu do sklepu po lewej stronie lodoweczka a tam od dołu:
-Ciechan: Miodowe, Lagerowe, porter, malinowe, lwówek, wrocławskie, pszeniczne, wyborowe
-kolejna półka Perła i łomża: Niepasteryzowane, Export, Chmielowe itp.
-Kolejna Wyższa półka to mieszaniny piw komercyjnych: lech, tyskie, Kaper, redsy i inne
Ale ciekwą ostatnią i najwyższą pólką jest półka z czeskimi piwami;
-Starowar, Bażant, Johaness, desperados,, koźlak
tyle spamiętałem moze ktoś coś doda do tej listy
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2012-07-29, 08:55.
Powód: usunięto kryptoreklamę
Ale ciekwą ostatnią i najwyższą pólką jest półka z czeskimi piwami;
-Starowar, Bażant, Johaness, desperados,, koźlak
Akurat żadne z nich czeskie nie jest
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Premiera porterów ReCrafta Mentor IV Palo Santo i Mentor IV Jeżyna. Podczas wieczoru także wiele okołopiwnych atrakcji i spotkanie z ludźmi z ReCraftu.
Mnóstwo ciekawych piw, promocji, nowości, premier z Polski i z zagranicy. Piwa sprzedawane będą TYLKO na wynos a nie jak w poprzednich latach można było spożywać lane w obrębie sklepu.
Comment