Warszawa, Wałbrzyska 11, pawilon 31 (D. H. Land) [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2329

Dzięki za info. Stary Mokotów to już trochę dalsze rejony, ale będąc przejazdem pewnie wstąpię po butelkowego Specjala. Mimo że to już GŻ- mam sentyment do tej marki, kiedyś za czasów EB to było świetne piwo.

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2329

Dziś pojawiło się Lubuskie z browaru Boss (cena ok. 3 zł.)
      Polecam także ostatki Kujawskiego Niepasteryzowanego- z datą przydatności do dzisiaj, ale smakowo nic nie straciło, bo stoi w lodówce. To już raczej pożegnanie z grudziądzkim browarem w tym sklepie chlip chlip
      Z Konstancina obecnie tylko Dawne, ale zwykle jest przekrój niepasteryzowanych. Sklep nie bierze już od nich pasteryzowanych wersji bo są gorsze i nie schodzą (z tym akurat mogę się zgodzić). Poza tym przekrój Obołonia i Ciechany.

Comment

• Maidenowiec
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 2287

To ciekawe, że zrezygnowali z pasteryzowanych na rzecz niepasteryzowanych. Generalnie tendencja jest odwrotna. Aczkolwiek ja nie narzekam
        Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2329

Nikt nie chciał niepasteryzowanego Kujawskiego? No trudno, dziś wziąłem ostatnie dziewięć ostatnich sztuk przeterminowanych o jeden dzień za 1,50 po krótkich negocjacjach ze sprzedawcą
          Trzeba godnie pożegnać się w Kunterem
          Smak bez zarzutu- piwo trzymane w sklepowej lodówce.
          Maidenowiec- z niepasteryzowanymi jest zawsze ryzyko czy w te 2-3 tygodnie zejdzie, na szczęście ten sklep chętnie je bierze z hurtowni i nie narzeka bo ma akurat stałego klienta.
          Przykład odwrotny: delikatesy FJ po sąsiedzku (kilkanaście metrów obok) wzięły niedawno po raz pierwszy Mazowieckie i Zdrojowe Niepasteryzowane (ważne do 25.09.) piwo stało w zakamarkach na podłodze obok lodówek i oczywiście nie poszło. Zgaduję, że już więcej go tam nie zobaczę.
          Dziś widziałem tam jeszcze dwie butelki przeterminowanego, zmętniałego Zdrojowego z farfoclami w środku- materiał dla Sanepidu
          Tam zresztą pracują jacyś kompletni ignoranci- biały i czarny Kasztelan chłodzi się dumnie w lodówce podczas gdy niepasteryzowany dogrzewa się w skrzynkach obok

Comment

• kosher
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2005.04
            • 2329

To wciąż całkiem dobrze zaopatrzony sklep- stałe dostawy Ciechana (Wyborowe, Mocne, Miodowe), Konstancina (Dawne, Mazowieckie, Zdrojowe- wersje niepasteryzowane), BOSSa (Lubuskie i Porter).
            Kilka dni temu pojawił się także Velkopovicky Kozel Cerny i Premium (oba po 4,00 zl.) a na szybie sklepowej zawisła kartka "Czechy są Vinne"
            Tak się promuje ich nowy dostawca - www.vinnysklep.pl

Comment

• kosher
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2005.04
              • 2329

Dziś doszły: Primator Svetly i Radegast Original (oba po 3 zł.).
              Kozel Cerny kosztuje 4 zł., Kozel Svetly (a nie Premium jak wcześniej pisałem) po 3,60 zł.
              Jeśli czeskie piwa się przyjmą zagoszczą pewnie na dłużej.

Comment

• Maidenowiec
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 2287

Właśnie brakowało mi czeskich piw, będę musiał podjechać. Dzięki za informację
                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• screw
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2009.02
                  • 6

Ja się wczoraj naszukałem tego sklepu i lipa. Pani w kiosku twierdziła, że to ona ma numer 31 pawilonu ale piwa nie miała Na przeciwko (dwa boksy dalej chyba) był tylko sklep z winem i pan z obcym akcentem poinformował mnie, że ani czeskich ani słowackich piw nie ma u niego.

Comment

• tfur
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2006.05
                    • 1325

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika screw
                    Ja się wczoraj naszukałem tego sklepu i lipa.
                    faktycznie, numeracja nie jest przejrzysta, a wg planu sklepu trudno trafić, ale nie zniechęcaj się - sklep znajduje się w przejściu między nowym a starym landem, tuż przy południowym wyjściu z metra, od strony batuty, bo tak się chyba ta zapchana uliczka nazywa. po sąsiedzku są dwa spożywczaki, kwiaciarnia (chyba) i bankomat euronetu, ale trzeba wyjść na tyły (przynajmniej dla mnie to są tyły, bo zawsze wchodzę od strony metra).
                    veni, emi, bibi

Comment

• kosher
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.04
                      • 2329

Land poprawił w końcu swoją mapkę i teraz jest raczej dobrze - lokal 31 to właśnie ten sklep (tylko że ma jedno wejście a nie dwa).
                      Screw - wszedłeś do pasażu pod dachem, a trzeba pójść na tyły, wejście jest z podwórza, jak pisał tfur od strony ul. Batuty.
                      Nie zniechęcaj się ze dwa dni temu czeskie piwka wciąż były, choć szczególnie oba Kozele szybko schodzą.

Comment

• kosher
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.04
                        • 2329

W tym tygodniu można też kupić:
                        - Budejovicky Budvar 10-tka (3,80)
                        - niepasteryzowany jasny Bernard (8,70)

Comment

• tfur
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2006.05
                          • 1325

dla wygody uzyskałem kontakt do sklepu: 519 776 774
                          veni, emi, bibi

Comment

• kosher
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.04
                            • 2329

Pojawił się wyśmienity Primator Weizenbier (4 zł.)

Comment

• tfur
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2006.05
                              • 1325

nastąpiła lekka wpadka. zadzwoniłem, upewniłem się, czy jest coś z konstancina, pojechałem jak po swoje i... okazało się, że zdrojowe jest o dwa dni przeterminowane, a to, jak wiadomo, ostatnio wybitnie mu nie służy. no, w każdym razie jutro ma być świeża dostawa z konstancina. nie mam za złe. skutkiem tych nieudanych zakupów była moja wizyta - gdzieżby indziej, jak nie w rodzince.
                              veni, emi, bibi

Comment

• kosher
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.04
                                • 2329

Konstancina ten sklep bierze z piw regionalnych chyba najwięcej i potem im czasem zostają resztki lekko po terminie. Widziałem jak już w ciągu kilku dni od dostawy potrafi wytworzyć się zmętnienie mimo że Zdrojowe/Mazowieckie/Dawne stoją u nich w lodówce. Najpewniej kupować od razu po przyjściu nowej partii.
                                Wczoraj była także świeża dostawa Lubuskiego i Ciechana.

Comment