Warszawa, Szlifierska 4 (Bemowo), Sklep ???

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Scriptus
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.04
    • 189

Warszawa, Szlifierska 4 (Bemowo), Sklep ???

Nie znalazłem opisu, więc dodaję:
    Mały sklepik spożywczy, delikatesy, dosłownie w garażu, jednak urządzony bardzo przyjemnie przez młodych ludzi. Starają się, widać, że z niewielkim kapitałem własnym rozkręcają własną firmę, w sumie po prostu walczą o przeżycie, jak wszystkie małe firmy, pracują od 7 do 22.
    Poza typowymi artykułami potrzebnymi w małym sklepiku na osiedlu, jest oczywiście piwo, trzy lodówki i poza obficie reprezentowaną - chyba wszystkie gatunki - koncernową masówką często mają "specjały". Było piwko Bieszczadzkie, Górskie, Perła i kilka innych. Są promocje, w których do kilku piw dostaje się kufelek. i jest miła obsługa, telewizorek, chociaz w sklepie ani przed nie wolno wypić piwka (a latem miejsce na parasol by się znalazło, ale minister finansów plus straz miejska mieliby cos przeciw). Polecam

W pobliżu inny mały sklepik, całodobowy, z ciekawymi piwami, opiszę następnym razem
    Nic lepszego od Brackiego :)
  • lapper
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.06
    • 13

To ja dodam małą aktualizację od siebie.
    Młodszych ludzi tam nie widuje (raczej starszą panią), aczkolwiek to jest akurat mało ważne. Ważniejsze jest to co jest w lodówkach. A dokładniej w jednej mojej ulubionej w której wystawiają się browary takie jak:
    -Czarnków
    -Gontyniec
    -Zamkowy
    -Ciechan
    -Łomża
    + kilka jeszcze innych ( nie będę sypał z pamięci żeby nie przekłamać)

Ceny rozsądne. Polecam

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Bemowo, Pełczyńskiego 14, Pizza & Beer Etykieta
      Ahumba
      Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...
      2025-03-04, 18:16
    • Ahumba
      Bemowo, Morcinka 5 lok. 17, Winylowa
      Ahumba
      Nieduży pub w ryneczku niedaleko pętli Nowe Bemowo. Otwarty poza poniedziałkiem od 17:00. Niby tylko 2 nalewaki, ale na jednym z reguły jest jakiś pilsik lub lager na drugim często pszenica. Najczęściej są to piwa pinty, zakładowego, kormorana itp. W lodówkach za to sporo kraftowych piw....
      2018-12-12, 12:51
    • dadek
      Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
      dadek
      Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
      2025-02-09, 23:58
    • Shedao
      Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
      Shedao
      Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
      2025-01-07, 14:37
    • Shedao
      Pokrówka, Gminna 57, Browar Jagiełło
      Shedao
      Znany i raczej nielubiany , a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
      W samym browarze mamy całkiem...
      2025-01-07, 13:39
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...